Prețurile la energie. Italienii, rugați să transpire sau să dârdâie la locul de muncă
Autor: Andreea Craciun
Data actualizării:
Data publicării:
Popele de căldură sunt mai eficiente energetic și mai prietenoase cu mediul
Popele de căldură sunt mai eficiente energetic și mai prietenoase cu mediul
Pentru a face față creșterii prețurilor la energie și pentru a reduce dependența de gazul rusesc, Italia a decis să limiteze accesul la aer condiționat și încălzire în clădirile publice.

Italia va avea parte de o vară fierbinte. Guvernul vrea să limiteze aerul condiționat la 25 de grade Celsius în toate clădirile publice și în școli de la 1 mai până în martie 2023. Pe perioada sezonului rece, potrivit decretului, nu va fi posibilă încălzirea acestor clădiri la peste 21 de grade Celsius.

Această măsură este o consecință directă a creșterii prețurilor la energie cauzate de conflictul militar din Ucraina. Roma încearcă de mai multe săptămâni să exploreze opțiuni pentru a-și limita dependența de gazul rusesc. În prezent, 40% din importurile sale sunt furnizate de gigantul Gazprom.

Aer condiționat sau pace?

Mai mulți miniștri au fost recent în Angola și Congo pentru a semna contracte și pentru a diversifica sursele de alimentare cu gaze a țării. Până când lucrurile vor fi puse la punct, iar planurile și înțelegerile de astăzi vor prinde viață, reglementarea modului de utilizare a aparatelor de aer condiționat, vara și iarna, reprezintă una dintre soluțiile simbolice menționate de premierul Mario Draghi.

Deși Draghi înțelege că acesta este un sacrificiu pentru populație, totuși, el cere concetățenilor săi să aibă o viziune echilibrată. "Vrem pace sau vrem să dăm drumul la aerul condiționat? Ministrul Administrației Publice a explicat că aproximativ 57% din costul energetic al unei clădiri publice provine din controlul temperaturii.

Citește și Eveniment major la Dacia. Producătorul român intră într-o nouă etapă

Nu s-a stabilit încă modul în care vor fi monitorizate clădirile. S-ar putea recurge la inspectori de muncă, iar amenzile vor fi cuprinse între 500 și 3.000 de euro. Rămâne de văzut dacă acest lucru va fi suficient pentru a reduce semnificativ dependența de gazul rusesc în următoarele luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel