Analiștii au făcut previziuni asupra majorarea punctului de pensie. Adrian Câciu a explicat faptul că ar trebui să se meargă în continuare pe majorarea punctului de pensie, mai ales că deficitul nu mai este o problemă.
"În mod normal ar trebui să crească pensiile și mai ales să se ducă spre pensiile minime, pentru că, chiar și cu această problemă cu Covid-19 puterea de cumpărare este cea mai importantă, pentru că nu poți să ai ofertă, să investești în ofertă sau să duci oferta către credite că inițial asta e măsura care se vrea de Guvern, dacă nu asiguri cerere, deci desfacere, ca să ai desfacere trebuie să ai putere de cumpărare. Eu aș merge în continuare pe majorarea punctului de pensie, mai ales că acum nu mai este problema deficitului, adăugat la asta aș merge și pe majorarea indemnizației ceea ce înseamnă pensia minimă."
"Ca să nu piardă punctele electorale probabil că vor merge pe majorare de 20% a punctului de pensie, nu e rău nici așa, dar se putea merge totuși mai mult."
Reducerea vârstei de pensionare cu 10 ani, pentru o nouă categorie de lucrători
Adrian Bența, consultant fiscal, a declarat faptul că în acest moment tendința ar fi de neaplicare a acestei creșteri de pensii cu 40%.
"Din punctul meu de vedere, discuția aceasta, cu privire la posibilitatea creșterii pensiilor cu 40% din septembrie este o discuție prematură, care nu știm dacă trebuia să aibă loc, pentru că activitatea economică este grav afectată de criza medicală, ce a generat o criză economică foarte mare. În acest moment tendința ar fi de neaplicare a acestei creșteri de pensii cu 40%, personal nu am fost de acord cu opinia că economia noastră ar putea să susțină o astfel de creștere. E bine să ne gândim la o creștere graduală astfel încât să se acopere rata inflației și o creștere reală pozitivă, într-un cât pensia medie este insuficientă pentru un trai decent. Chiar dacă suntem într-o criză, asta nu înseamnă că nu trebuie să avem în vedere o creștere a pensiilor, pentru că totuși inflația este mare, creșterea de prețuri se simte."
Cu toate acestea, Florin Cîțu, ministrul de Finanțe, a declarat zilele trecute că trebuie să reevalueze situația pensiilor.
"Dacă, în ceea ce priveşte creşterea pensiilor, care erau în bugetul iniţial, am spus foarte clar că depinde de execuţia bugetară. Vom vedea cum merge execuţia bugetară. Presiunile pe buget sunt foarte mari. Ne uităm la toate categoriile de cheltuieli importante din buget. Trebuie să facem o reevaluare şi vom veni cu o soluţie în zilele următoare. Deficitul a crescut semnificativ şi, repet, trebuie să fim toţi solidari în acest moment."
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...