Prima fabrică de medicamente construită de o companie străină în ultimii 30 de ani
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Așa arată viitoarea fabrică
Așa arată viitoarea fabrică
Lucrările, începute în urmă cu un an, sunt în grafic, fiind finalizate în proporție de 70%.

Unde se construiește noua fabrică, unde va fi nevoie de mână de lucru? La Turda, în județul Cluj. ”Stada România, subsidiară a grupului Stada Arzneimittel AG, anunţă că stadiul lucrărilor după primul an de la deschiderea şantierului de construcţie a primei fabrici de medicamente construită de o companie internaţională în ultimii 30 de ani în România este în graficul agreat”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a companiei.

Investiție de 50 milioane euro

Potrivit aceluiași text, ”cu o investiţie de peste 50 milioane euro, această nouă facilitate de producţie este amplasată în Parcul Industrial Arieş din Turda, judeţul Cluj. Proiectul de tip greenfield este parţial susţinut în implementarea sa de Guvernul României, printr-o contribuţie de ajutor de stat.

Noua unitate de producţie şi ambalare va cuprinde iniţial 9 linii tehnologice de ultimă generaţie pentru produse în doză solidă (capsule şi tablete), dintre care primele 3 linii au sosit deja şi sunt în curs de calificare. Cu o capacitate maximă de peste 160 milioane cutii produs farmaceutic pe an, fabrica de la Turda va fi una dintre cele mai moderne facilităţi  de producţie din Europa.

Suprafaţa totală a unităţii este de aproximativ 30.000 mp şi permite o extindere rapidă a liniilor de producţie până la un număr de 12. Întreaga suprafaţă a terenului achiziţionat este de 100.000 mp şi permite de asemenea, o dezvoltare ulterioară a facilităţilor de producţie, prin construcţia unor noi clădiri, în funcţie de cererea pieţei şi raportat la nevoile de dezvoltare continuă a companiei.

Sute de locuri de muncă 

Termenul de finalizare a facilităţii de producţie este planificat pentru iunie 2024, astfel ca, după obținerea autorizațiilor necesare, primele camioane cu medicamente să poată ieși pe porțile fabricii în luna octombrie 2024.

Într-o intervenție pentru presă, primarul orașului Turda, Cristian Matei, a precizat că ”această investiţie nu este doar despre construcţia unei fabrici, ci despre crearea de noi oportunităţi profesionale pentru turdeni. Odată cu deschiderea fabricii, vor fi şi numeroase locuri de muncă, oferind comunităţii noastre şansa de a se dezvolta” Exploatarea facilităţii presupune formarea unei echipe de aproximativ 400 de angajaţi cu experienţă în industria farmaceutică.

Stada România este parte integrantă a grupului STADA Arzneimittel AG si este prezentă pe piaţa din România din anul 1992, activând prin intermediul a doua entităţi Stada M&D şi Stada Hemofarm (laborator specializat în testarea produselor întregului grup Stada, situat în Timişoara). Stada oferă pacienţilor atât medicamente inovative, generice, produse farmaceutice de înaltă specializare (biosimilare), cât şi produse fără prescripţie medicală (Customer Health Care).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Coșmarul celor de la Boeing continuă: Accident cu 11 răniți

Incidentul produs în noaptea de 8 spre 9 mai a dus la...

Mitsubishi, condamnată să plătească un miliard de dolari

Producătorul auto japonez Mitsubishi Motors, aliat al...

Xiaomi pregătește trei noi modele de telefoane

Potrivit informațiilor de presă se pare că noile modele...

Noi tensiuni între SUA și China în sectorul tehnologiei

Printre licențele revocate se numără și cele care...

Rușii bogați au o nouă problemă logistică legată de avere

Invazia declanșată de Putin în Ucraina a provocat recent...

Bursa a închis ziua așa cum a și început-o, în scădere

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere...

ELCEN vrea să construiască un cartier în Grozăvești

ELCEN îşi propune să construiască un cartier la CET...


pixel