Prima țară care interzice dispozitivele de vapat
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Țigări electronice
Țigări electronice
Australia va interzice importurile dispozitivelor de vapat de unică folosință începând cu luna ianuarie, în încercarea de a reduce dependența de nicotină la copii.

De asemenea, vor fi introduse noi legi care să împiedice fabricarea, publicitatea și furnizarea în țară a acestor dispozitive. Această măsură face parte dintr-o campanii mai ample de eliminare completă a fumatului recreațional, informează BBC.

Dispozitivele de vapat au fost comercializate ca o modalitate de a renunța la fumat, dar ministrul australian al sănătății spune că a creat o "nouă generație de dependență de nicotină".

Țigările electronice sunt dispozitive alimentate cu baterii de litiu care au cartușe umplute cu lichide care conțin nicotină, arome artificiale și o serie de alte substanțe chimice.

Începând cu 2021 cumpărarea sau importarea de țigări electronice cu nicotină fără prescripție medicală a devenit ilegală pentru australieni dar, în ciuda acestor restricții, ratele de dependență au continuat să crească vertiginos.

Un studiu al Universității din Sydney la începutul acestui an a constatat că peste un sfert dintre adolescenții cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani au folosit aceste dispozitive.

"Toate guvernele australiene s-au angajat să colaboreze pentru a opri creșterea îngrijorătoare a consumului de vaping în rândul tinerilor noștri", a declarat Mark Butler, ministrul federal al sănătății care conduce această interdicție.

Cercetările de la Universitatea Johns Hopkins au stabilit o legătură între această practică și bolile pulmonare cronice și astm. Oamenii de știință din Australia care au studiat lichidele utilizate în țigările electronice au avertizat că acestea conțin "o serie de substanțe chimice" cunoscute ca având un impact negativ asupra sănătății plămânilor.

Citește și: Prima lege antitutun va fi suspendată de către noul guvern al Noii Zeelande

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce salarii și pensii au eurodeputații

Luna viitoare românii vor merge la  urne pentru a-și...

De ce aurora boreală este pericolul suprem în era electrică

În acest sfârșit de săptămână a avut loc cea mai...

Proiect energetic important în județul Vaslui

Un alt proiect-gigant de producţie a energiei electrice...

Noi schimbări pe WhatsApp. Noutățile momentului

”Un WhatsApp tot timpul împrospătat, simplu și...

Patronul Lufthansa, dezamăgit de Boeing

Livrarea cu întârziere a avioanelor Boeing BA.N sunt...


pixel