Primești 18.000 de euro dacă te muți pe această insulă de vis FOTO

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Japonia a anunţat luni că va cumpăra o insulă nelocuită în larg, în partea de sud-vest, la preţul de 132 de milioane de euro
Japonia a anunţat luni că va cumpăra o insulă nelocuită în larg, în partea de sud-vest, la preţul de 132 de milioane de euro
  • Japonia a anunţat luni că va cumpăra o insulă nelocuită în larg, în partea de sud-vest, la preţul de 132 de milioane de euro
Aproape pustie, insula Anticythere, situată la sud-est de Penopolez face tot posibilul pentru a atrage locuitori. Ea oferă casă și masă pentru patru familii cu cel puțin trei copii, plus o primă lunară de 500 de euro pe o perioadă de trei ani. 

Acest colț de paradis are nevoie dispertă de o suflu proaspăt pentru a stăvili declinul inexorabil. În prezent, Insula numără circa 20 de locuitori permanenți, cei mai mulți trecuți de prima tinerețe. Cu toate acestea, școala locală și-a redeschis recent porțile, pentru trei copii, după ce 24 de ani nimeni nu i-a călcat pragul.

Dar primăria Insulei nu vrea ca lucrurile să rămână așa în Anticythere, unde oamenii locuiesc de mai bine de 1000 de ani. Declinul demografic a început de mult. Inițial, s-a crezut că este un fenomen trecător. Acum însă, situația a devenit chiar dramatică. Așa că autoritățile s-au gândit ca, împreună cu diocesa locală a Bisericii ortodoxe, să invite câteva familii, fiecare cu câte trei copii, să se instaleze pe Insulă. Li se va oferi o locuință, un teren și vor primi 500 de euro pe lună timp de trei ani, adică 18.000 de euro.

Citește și A 13-a pensie, reintrodusă în Grecia

Insula duce lipsă de brutar, zugravi, agricultori, crescători de animale și chiar pescari, iar primăria speră să găsească persoanele potrivite printre cei aleși. La rândul lor, ei vor trebui să se acomodeze cu viața de pe insulă, cu ritmul de aprovizioare a locului și cel al vizitelor pe continent, care pot fi suspendate chiar și săptămâni din cauza vremii nefavorabile. În schimb, Insula dispune de propria centrală electrică, de o sursă de apă dulce, un avantaj prețios în Grecia, fără a mai pune la socoteală bogația faunei.

Turiști sunt puțin. Nu vin aici decât cei fără pretenții sau cei dornici de o liniște sălbatică. Or, tocmai absența vizitatorilor i-ar putea motiva pe noii veniți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Venituri neimpozabile
Șofer de TIR / Foto: Freepik
Coşmarul ROBOR nu se termină / Foto: freepik
Euro / Foto: Freepik
Petarde
REMAT
Semne de circulație / Foto: Freepik
Spital de urgență / Foto: Freepik
Disney
Dumitru Costin, BNS
Irigații / Foto: Freepik
În limuzină / FOTO: Freepik
Platforma de foraj Transocean Barents / Foto: OMV Petrom

OMV Petrom va livra gaze din Neptun Deep Republicii Moldova

Ministrul Energiei a anunţat că o parte din gazele...

Medic / FOTO: Freepik
Panou fotovoltaic / FOTO: Freepik
Tanczos Barna
Bani
Freepik.com
Sanofi
Analizând situații / FOTO: Freepik
Emmanuel Macron / Foto: WEF

Franța și Germania promit reforme economice coordonate

Franța și Germania promit reforme economice coordonate...

JP Morgan / Foto: Ben Sutherland / Flickr

Airbus propune taxarea Boeing în Europa

Constructorul Airbus vine cu o propunere ca răspuns la...

Vladimir Putin / Foto: kremlin.ru

Putin şi Maduro, parteneriat strategic semnat la Moscova

Putin și Maduro semnează un acord de parteneriat...

ANAF / Foto: DCBUsiness
Foto: Freepik.com
Aur
Transport mărfuri / FOTO: Freepik

pixel