Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Proiectată pe un ecran gigant, înregistrarea video a acestui incident este destinată unui de militari europeni, oficiali NATO și companii de apărare, invitați la baza olandeză Vredepeel. Aceste drone sunt „mici, rapide și găsirea soluției este complexă”, a explicat fostul comandant al Forțelor Aeriene Olandeze, Willem Koedam, expert NATO în „C-UAS”, acronimul englezesc pentru apărare antidrone.
Complex dar nu imposibil. Nu mai puțin de 57 de companii s-au deplasat în Țările de Jos pentru a-și prezenta produsele, care ar trebui să contracareze aproape toate amenințările, de la dronele cumpărate din magazine, până la Shahed 136 iraniană, folosită de armata rusă în Ucraina.
„Cel mai bun mod de a +ucide+ un Shahed este un jet”, adică o dronă de dimensiuni comparabile, susține Ludwig Fruhauf, șeful DDTS, o companie germană specializată în apărarea antidrone. Aparatul dezvoltat de firma germană poatae dezvolta o viteză de peste 500 km/h, în timp ce un Shahed abia trece de 180 km/h. Și, cel mai important, costă mult mai puțin decât o rachetă standard folosită de apărarea antiaeriană clasică, asigură el.
Dar amenințătoare sunt și dronele mici, care pot ucide, pot pătrunde acolo unde alte aparate similare nu încap și pot provoca daune, dacă nu chiar scoaterea din funcțiune pentru o perioadă de timp, struturi esențiale de infrastructură, precum centrale termice sau stații de pompare, a venit în completare Matt Roper, unul dintre managerii Agenției de Informații și Comunicații NATO (NCI), care reunește experți în tehnologia Alianței și securitate cibernetică.
Capturați drona cu plasa!
Argus Interception, altă companie germană, a dezvoltat împreună cu alte firme un sistem de „împletitură” pentru a prinde o dronă ostilă. Înainte de toate, aparatul trebuie reperat de sistemele radar, camere sau stații de monitorizare a frecvenței de comunicație folosite pentru ghidarea dronei. Odată intrusul este localizat, o dronă interceptoare decolează. Ghidată automat de stația de la sol, ea se apropie de inamic înainte de a trage un foc care desfășoară o plasă peste aparat. Odată capturat, poate fi transportat în siguranță. „Este deosebit de eficient pentru protecția aeroporturilor”, subliniază șeful Argus Interception, Christian Schöning.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...