Producătorul israelian de cipuri Autotalks, cumpărat de Qualcomm

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Cipuri
Cipuri
Producătorul de cipuri Qualcomm Inc. a anunțat că a preluat compania israeliană Autotalks Ltd, specializată în producția de cipuri utilizate în tehnologiile de prevenire a accidentelor rutiere, în timp ce compania americană încearcă să își consolideze activitatea în domeniul auto.

Odată cu creșterea numărului de vehicule electrice și a funcțiilor automate ce intră în dotarea autoturismelor, este nevoie de tot mai multe cipuri folosite de producătorii auto, ceea ce face ca această piață să devină un domeniu cheie de creștere pentru industria de cipuri.

Autotalks produce cipuri specializate utilizate în tehnologia de comunicare de la vehicul la vehicul (V2X), atât pentru șoferi, cât și pentru vehiculele fără șofer, pentru a îmbunătăți siguranța rutieră.

"Investim în cercetarea, dezvoltarea și implementarea V2X încă din 2017 și credem că, pe măsură ce piața auto se maturizează, va fi necesară o arhitectură de siguranță V2X autonomă pentru a îmbunătăți siguranța utilizatorilor de drumuri, precum și a sistemelor de transport inteligente", a declarat Nakul Duggal, vicepreședinte senior - automotive, Qualcomm Technologies, într-un comunicat.

Qualcomm a declarat anul trecut că portofoliul său de afaceri în domeniul auto a crescut la 30 de miliarde de dolari, o creștere de peste 10 miliarde de dolari de la anunțul de la sfârșitul lunii iulie.

Compania atribuise acest salt produsului său Snapdragon Digital Chassis, care este utilizat de producătorii de automobile și de furnizorii acestora. Snapdragon Digital Chassis poate oferi tehnologii de conducere asistată și autonomă, precum și sisteme de infotainment și conectivitate bazate pe cloud.

Qualcomm a declarat luni că va integra soluțiile Autotalks în portofoliul de produse Snapdragon Digital Chassis, dar nu a oferit detalii privind aspectele financiare ale tranzacției. Achiziția va fi realizată prin intermediul unității Qualcomm Technologies, a precizat Qualcomm.

Decizie radicală a Samsung în privința producției de cipuri

Grupul sud-coreean Samsung Electronics a anunţat vineri că îşi va reduce "semnificativ" producţia de cipuri, urmând exemplul rivalilor mai mici, pentru a face faţă încetinirii dramatice a cererii mondiale pentru semiconductori care a dus la prăbuşirea preţurilor, informează Reuters.

Această decizie neobişnuită vizând reducerea producţiei, anunţată de cel mai mare producător mondial de cipuri de memorie, vine în aceeaşi zi în care Samsung a raportat o prăbuşire de 96% a profitului operaţional în primul trimestru. În primele trei luni ale acestui an, profitul operaţional al Samsung a coborât până la 600 miliarde woni (455 milioane de dolari), de la 14.120 de miliarde de woni în perioada similară a anului trecut. Este cel mai scăzut profit trimestrial raportat de Samsung în ultimii 14 ani.

Samsung a precizat că cererea pentru cipuri de memorie a scăzut dramatic în contextul unei economii mondiale care încetineşte iar clienţii îşi reduc achiziţiile de cipuri de memorie fiind concentraţi pe diminuarea stocurilor. "Ne reducem producţia de cipuri de memorie cu un nivel semnificativ, în special pentru produsele pentru care oferta este asigurată", a informat grupul sud-coreean.

Samsung nu a dezvăluit cât de mare va fi reducerea de producţiei pe care o vizează dar anunţul a trimis un semnal puternic pe piaţă având în vedere că este vorba de o companie care anterior anunţa că va face doar mici pauze pentru modernizarea liniilor de producţie dar nu o oprire completă.

Imediat după acest anunţ, cotaţia acţiunilor Samsung a crescut cu 4,5%, cel mai mare avans înregistrat pe parcursul unei singure zi după luna septembrie 2022, în tip ce acţiunile rivalului SK Hynix Inc. au crescut cu 5,6%.

"Faptul că cel mai mare producător mondial se alătură reducerilor de producţie a fost suficient pentru a creşte cotaţia acţiunilor...SK Hynix şi Micron au anunţat deja că îşi vor reduce producţia şi doar Samsung nu făcuse acest lucru. Anunţul de astăzi privind reducerea producţiei creează o perspectivă pozitivă pentru o revenire a cererii pentru cipurile de memorie în a doua jumătate a anului", susţine John Park, analist la Daishin Securities. Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia
Copil
Lucrător din industria petrolieră / FOTO: Freepik

Grupul MOL a semnat o înţelegere cu Kazmunaygas

Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...

Trenul nou a rămas în gară
Industrie. Foto: Pexels.com
Nvidia / FOTO: Freepik
LM 400 / FOTO: Flichr

Lockheed Martin lansează un nou vehicul spațial

Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...

Marcel Boloș / Foto: Inquam Photos / George Călin
Dolari / sursa foto: Freepik.com
Dumitru Nancu
Dumitru Nancu
Tineri / Foto: Freepik

pixel