Producătorul israelian de cipuri Autotalks, cumpărat de Qualcomm
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Cipuri
Cipuri
Producătorul de cipuri Qualcomm Inc. a anunțat că a preluat compania israeliană Autotalks Ltd, specializată în producția de cipuri utilizate în tehnologiile de prevenire a accidentelor rutiere, în timp ce compania americană încearcă să își consolideze activitatea în domeniul auto.

Odată cu creșterea numărului de vehicule electrice și a funcțiilor automate ce intră în dotarea autoturismelor, este nevoie de tot mai multe cipuri folosite de producătorii auto, ceea ce face ca această piață să devină un domeniu cheie de creștere pentru industria de cipuri.

Autotalks produce cipuri specializate utilizate în tehnologia de comunicare de la vehicul la vehicul (V2X), atât pentru șoferi, cât și pentru vehiculele fără șofer, pentru a îmbunătăți siguranța rutieră.

"Investim în cercetarea, dezvoltarea și implementarea V2X încă din 2017 și credem că, pe măsură ce piața auto se maturizează, va fi necesară o arhitectură de siguranță V2X autonomă pentru a îmbunătăți siguranța utilizatorilor de drumuri, precum și a sistemelor de transport inteligente", a declarat Nakul Duggal, vicepreședinte senior - automotive, Qualcomm Technologies, într-un comunicat.

Qualcomm a declarat anul trecut că portofoliul său de afaceri în domeniul auto a crescut la 30 de miliarde de dolari, o creștere de peste 10 miliarde de dolari de la anunțul de la sfârșitul lunii iulie.

Compania atribuise acest salt produsului său Snapdragon Digital Chassis, care este utilizat de producătorii de automobile și de furnizorii acestora. Snapdragon Digital Chassis poate oferi tehnologii de conducere asistată și autonomă, precum și sisteme de infotainment și conectivitate bazate pe cloud.

Qualcomm a declarat luni că va integra soluțiile Autotalks în portofoliul de produse Snapdragon Digital Chassis, dar nu a oferit detalii privind aspectele financiare ale tranzacției. Achiziția va fi realizată prin intermediul unității Qualcomm Technologies, a precizat Qualcomm.

Decizie radicală a Samsung în privința producției de cipuri

Grupul sud-coreean Samsung Electronics a anunţat vineri că îşi va reduce "semnificativ" producţia de cipuri, urmând exemplul rivalilor mai mici, pentru a face faţă încetinirii dramatice a cererii mondiale pentru semiconductori care a dus la prăbuşirea preţurilor, informează Reuters.

Această decizie neobişnuită vizând reducerea producţiei, anunţată de cel mai mare producător mondial de cipuri de memorie, vine în aceeaşi zi în care Samsung a raportat o prăbuşire de 96% a profitului operaţional în primul trimestru. În primele trei luni ale acestui an, profitul operaţional al Samsung a coborât până la 600 miliarde woni (455 milioane de dolari), de la 14.120 de miliarde de woni în perioada similară a anului trecut. Este cel mai scăzut profit trimestrial raportat de Samsung în ultimii 14 ani.

Samsung a precizat că cererea pentru cipuri de memorie a scăzut dramatic în contextul unei economii mondiale care încetineşte iar clienţii îşi reduc achiziţiile de cipuri de memorie fiind concentraţi pe diminuarea stocurilor. "Ne reducem producţia de cipuri de memorie cu un nivel semnificativ, în special pentru produsele pentru care oferta este asigurată", a informat grupul sud-coreean.

Samsung nu a dezvăluit cât de mare va fi reducerea de producţiei pe care o vizează dar anunţul a trimis un semnal puternic pe piaţă având în vedere că este vorba de o companie care anterior anunţa că va face doar mici pauze pentru modernizarea liniilor de producţie dar nu o oprire completă.

Imediat după acest anunţ, cotaţia acţiunilor Samsung a crescut cu 4,5%, cel mai mare avans înregistrat pe parcursul unei singure zi după luna septembrie 2022, în tip ce acţiunile rivalului SK Hynix Inc. au crescut cu 5,6%.

"Faptul că cel mai mare producător mondial se alătură reducerilor de producţie a fost suficient pentru a creşte cotaţia acţiunilor...SK Hynix şi Micron au anunţat deja că îşi vor reduce producţia şi doar Samsung nu făcuse acest lucru. Anunţul de astăzi privind reducerea producţiei creează o perspectivă pozitivă pentru o revenire a cererii pentru cipurile de memorie în a doua jumătate a anului", susţine John Park, analist la Daishin Securities. Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Marcel Ciolacu
Oameni pe strada

Haos pe căile ferate germane. Mii de călători, afectați

Serviciile feroviare din Germania au fost grav...

INS: Aproape 16% din gospodării nu au baie sau duș

Ponderea gospodăriilor dotate cu baie/duş a fost, anul...

Industria nu mai duduie ca altă dată / FOTO: Freepik
Principele Dimitrie Sturdza / Foto: Dorina MATIŞ / AGERPRES
Bani / Foto: Freepik

OnlyFans a plătit dividende record proprietarului platformei

Cea mai mare platformă porno online a acordat dividende...

Sediul central al Google
Casa de pensii / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos

Compensații pentru pensionari prevăzute într-o nouă OUG

După controversata recalculare a pensiilor, Guvernul a...

Aglomerație / Foto: Freepik
Foto: Pexels.com
Selena Gomez
Bună dimineața!
Investitori la bursă / FOTO: Freepik

Bursa de la București, fără suflu la sfârșit de săptămână

Săptămâna a fost marcată de scăderi generalizate pe...

Chirie sau rate? Ce este mai avantajos la această oră

În contextul prețurilor crescânde la locuințe și a...

Nu este loc pentru butoaiele OPEC, spun analiștii
Unt / FOTO: Freepik

Prețul mondial al untului a atins un record absolut

La nivel mondial, prețul la unt a sărit la un record...

Localitate în Spania / FOTO: Freepik

Polonezii dau năvală în Spania să cumpere active imobiliare

În timp ce Polonia se înarmează, încheind contracte după...

Un cuplu stă pe balcon / Foto: Freepik

Prețurile locuințelor din România continuă să crească

Florin Dragu, şef serviciu Direcţia Stabilitate...

La benzinărie / FOTO: Unsplash
S-au făcut calculele
Amazon Alexa / FOTO: Wikipedia
Vladimir Putin si Sadir Japarov, președintele Kârgâstanului
Curs valutar / Foto: DCBusiness
ANAF / Montaj foto: DCBusiness
Telefoane

Cele mai vândute telefoane mobile din lume în 2024

Apple rămâne compania care a vândut cele mai multe...

Oficiul Național al Registrului Comerțului
Ruta pe care a zburat în jurul lumii aeronava TAROM

Oferte speciale de la Tarom pentru trei destinații europene

Tarom lansează o ofertă specială pentru trei destinații...

Stație de transformare / Foto: Arhivă

pixel