Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Iranul a cerut duminică Grupului celor Șapte să se distanțeze de "politicile distructive ale trecutului", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Nasser Kanaani, referindu-se la o declarație a G7 care condamnă recenta escaladare a programului nuclear iranian.
Vineri, G7 a avertizat Iranul să înceteze producția de uraniu îmbogățit folosit pentru crearea armelor nucleare și a declarat că ar fi gata să aplice noi sancțiuni dacă Teheranul ar transfera rachete balistice către Rusia.
"Orice încercare de a lega războiul din Ucraina de cooperarea bilaterală dintre Iran și Rusia este un act care are doar scopuri politice tendențioase", a declarat Kanaani, adăugând că unele țări "recurg la afirmații false pentru a continua sancțiunile" împotriva Iranului.
Săptămâna trecută, membrii consiliului organismului de supraveghere nucleară al ONU (AIEA) au adoptat o rezoluție prin care a cerut Iranului să intensifice cooperarea cu organismul de supraveghere și să ridice interdicția impusă recente asupra inspectorilor organizației.
Iranul a răspuns prin instalarea rapidă a unor sisteme suplimentare de îmbogățire a uraniului la uzina subterană din Fordow, potrivit unui raport al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA).
Kanaani a adăugat că Teheranul își va continua "interacțiunea constructivă și cooperarea tehnică" cu AIEA, dar a calificat rezoluția acesteia drept "părtinitoare din punct de vedere politic".
În prezent, Iranul îmbogățește uraniu până la o puritate de până la 60%, suficient material pentru trei arme nucleare, potrivit unor estimări făcute de AIEA.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...