Vine taifunul tarifar! Negrescu: Se pare că Trump nu a citit cartea de istorie
Analistul financiar Adrian...
În luna decembrie 2023, producţia industrială a scăzut cu 16,4% faţă de luna noiembrie 2023 ca serie brută și a crescut cu 0,3% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. Faţă de luna decembrie 2022, producţia industrială a fost mai mică cu 6,8% ca serie brută și cu 2,3% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. În anul 2023, comparativ cu anul 2022, producţia industrială a scăzut ca serie brută cu 4,9%, transmite INS.
În luna decembrie 2023, producţia industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă cu 16,4%, din cauza scăderilor înregistrate în industria prelucrătoare (-21,0%) și industria extractivă (-6,5%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 9,9%.
Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare cu 0,3% faţă de luna precedentă, datorită creșterii industriei prelucrătoare (+1,0%). Industria extractivă și producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 5,2%, respectiv cu 1,4%.
Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 6,8%, ca urmare a scăderilor înregistrate de cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (-7,4%), industria extractivă (-5,8%) și producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-4,1%).
Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică cu 2,3%, ca efect al scăderilor industriei extractive (-4,8%), producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-3,4%) și industriei
În anul 2023, comparativ cu anul 2022, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 4,9%, din cauza scăderilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-9,2%) și industriei prelucrătoare (-4,6%). Industria extractivă a crescut cu 1,9%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Analistul financiar Adrian...
Președintele SUA, Donald Trump,...
Executivul se reunește joi, 3...
Casa Albă susține că taxele lui...
Acest proiect ar putea avea un impact semnificativ...
Ministerul Energiei continuă să investească în...
România a absorbit doar 9,4...
Sergiu Manea, CEO al Băncii...
Patru mari jucători europeni...
Grupul de inteligență artificială MLCommons a dezvăluit...
Un avertisment lansat de un expert internațional.
Informare din partea...
Creștere masivă a comenzilor...
De la 1 aprilie 2025,...
De neclintit. Nici măcar valul...
În ultimii 12 ani nu s-a mai...
Acțiunile băncii franceze BNP Paribas au înregistrat o...
ANAF anunță întreruperi ale...
Banca Națională a României și...