Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zile
Bun venit la ediția de azi, 29 octombrie, a...
Cea mai recentă scădere a fost înregistrată în luna mai, această scădere vine după o lună în care pare că industria s-ar fi redresat, arată 360medical.ro.
Cu toate acestea, în luna mai 2024, producția farmaceutică din România a scăzut cu 15,6% față de aceeași lună a anului trecut. Această veste vine în contextul în care în aprilie 2024 a fost înregistrată o creștere a producției de medicamente de 24%.
Totodată, avansul producției din luna aprilie nu a putut să compenseze scăderea totală din perioada ianuarie-mai 2024, când fabricarea farmaceuticelor a scăzut cu 11,5% față de aceeași perioadă din 2023.
Această pierdere din anul în curs vine ca o completare a scăderii producției de pe toată perioada anului trecut, de 1,5%, față de 2022.
Totuși, acesta nu este doar un caz izolat, România se confruntă cu un deficit și în ceea privește comerțul acestor produse. Exporturile țării, care constau în mare parte în medicamente generice (un tip de medicament care reprezintă echivalentul farmaceutic mai ieftin al produsului farmaceutic original) în mod disproporționat față de importurile masive de produse mai scumpe, inclusiv cele inovative.
Conform sursei citate, cele mai recente statistici arată că anul trecut importurile de produse farmaceutice a ajuns la un nivel fără precedent, pe măsură ce exporturile au fost de peste 4 ori mai mici.
În contextul în care foarte multe fabrici de materie primă pentru industria farmaceutică au fost închise după 1990, țara noastră a devenit dependentă de importurile acestor substanțe. Ca atare, Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) a tras un semnal de alarmă asupra faptului că țara noastră se confruntă cu una dintre cele mai dificile situații din Uniunea Europeană, în ceea ce privește producția de medicamente.
Astfel, reprezentanții industriei produselor farmaceutice din România au făcut apel la relansarea producției de materii prime pentru medicamente. Una dintre soluțiile identificate de aceștia ar fi colaborarea cu marii producători indieni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bun venit la ediția de azi, 29 octombrie, a...
Guvernul urmează să adopte în...
Proiectul de ordin prevede amânarea și anularea unor...
Gigantul rus Gazprom a raportat...
România și Bulgaria...
Alegerile din SUA pot afecta...
Cursul valutar comunicat de...
O analiză dată publicităţii...
ANPC propune noi reglementări pentru informarea...
Netflix extinde parteneriatul cu NBCUniversal iar...
Laurenţiu Neculaescu,...
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat că în...
Coreea de Nord a trimis soldați...
După un început de săptămână...
Angajaţii a peste o sută de...
Un abces dentar este o acumulare de puroi care poate...
Germania are nevoie de reforme şi investiţii pentru a...
Probabilitate confirmată de reprezentantul Kremlinului,...
Legislația în vigoare reglementează strict dobânzile...
Este vorba despre Zhang Yiming, a cărui avere este...
Laurenţiu Neculaescu,...
Australia este cel mai mare...
Laurențiu Neculaescu,...
Grupaj de știri.