Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Cea mai recentă scădere a fost înregistrată în luna mai, această scădere vine după o lună în care pare că industria s-ar fi redresat, arată 360medical.ro.
Cu toate acestea, în luna mai 2024, producția farmaceutică din România a scăzut cu 15,6% față de aceeași lună a anului trecut. Această veste vine în contextul în care în aprilie 2024 a fost înregistrată o creștere a producției de medicamente de 24%.
Totodată, avansul producției din luna aprilie nu a putut să compenseze scăderea totală din perioada ianuarie-mai 2024, când fabricarea farmaceuticelor a scăzut cu 11,5% față de aceeași perioadă din 2023.
Această pierdere din anul în curs vine ca o completare a scăderii producției de pe toată perioada anului trecut, de 1,5%, față de 2022.
Totuși, acesta nu este doar un caz izolat, România se confruntă cu un deficit și în ceea privește comerțul acestor produse. Exporturile țării, care constau în mare parte în medicamente generice (un tip de medicament care reprezintă echivalentul farmaceutic mai ieftin al produsului farmaceutic original) în mod disproporționat față de importurile masive de produse mai scumpe, inclusiv cele inovative.
Conform sursei citate, cele mai recente statistici arată că anul trecut importurile de produse farmaceutice a ajuns la un nivel fără precedent, pe măsură ce exporturile au fost de peste 4 ori mai mici.
În contextul în care foarte multe fabrici de materie primă pentru industria farmaceutică au fost închise după 1990, țara noastră a devenit dependentă de importurile acestor substanțe. Ca atare, Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) a tras un semnal de alarmă asupra faptului că țara noastră se confruntă cu una dintre cele mai dificile situații din Uniunea Europeană, în ceea ce privește producția de medicamente.
Astfel, reprezentanții industriei produselor farmaceutice din România au făcut apel la relansarea producției de materii prime pentru medicamente. Una dintre soluțiile identificate de aceștia ar fi colaborarea cu marii producători indieni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...