Produsele din plastic care vor DISPĂREA în curând din magazine
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Ministerul Mediului: Dacă în 2024 vor fi multe deșeuri PET și de sticlă pe câmpuri, vom avea o problemă
Ministerul Mediului: Dacă în 2024 vor fi multe deșeuri PET și de sticlă pe câmpuri, vom avea o problemă
Adio, beţişoare de urechi şi pahare din plastic! De luna viitoare vor dispărea definitiv de pe rafturile magazinelor o serie de produse fabricate din plastic. Este directivă europeană în acest sens iar noi trebuie să ne conformăm.

De pe 3 iulie sunt interzise beţişoarele de urechi, farfuriile şi tacâmurile din plastic, paiele pentru băuturi, paharele şi caserolele din plastic sau polistiren expandat.

Avem alternative, biodegradabile, dar, mai scumpe. O spun producătorii care vorbesc de o dublare sau chiar triplare a preţurilor. Dacă acum plătim pentru un set de farfurii din plastic undeva la 12-13 lei, când ele vor fi înlocuite de cele din trestie de zahăr, de exemplu, vom da 25 - 30 de lei.

În cazul unor produse biodegradabile mai sunt şi alte dezavantaje. Paiele din hârtie se înmoaie în băutură. Dar, este obligatoriu să ne adaptăm pentru a reduce avalanşa de plastic ce ne sufocă atât pe uscat cât şi în apă, potrivit Antena3.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel