Professional Women’s Network România invită următoarea generație de antreprenoare la şcoală
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Virgnia Oțel și Ioana Rentea
Virgnia Oțel și Ioana Rentea
Femeile care doresc să înceapă o afacere se pot înscrie până pe 31 octombrie la noua ediţie a „Trusei pentru antreprenoare” (Toolkit for Women Entrepreneurs), un program cu tradiţie derulat de Professional Women’s Network România (PWN România). În premieră, o parte a programului se va desfăşura online, pentru a oferi acces şi flexibilitate unui număr cât mai mare de femei. 

Acest program de educație antreprenorială debutează pe 6 noiembrie cu seminarul Business Strategy. Până la sfârșitul lunii februarie 2020 vor urma alte 11 module - Planul de Afaceri, Managementul afacerii, Aspecte juridice, Managementul financiar, Vânzări, Negociere, Brand personal, Marketing, Marketing Online, Finanțarea afacerii și Prezentarea planului de afaceri (un modul final, în care absolventele își pot prezenta propriul plan de afaceri în fața unui juriu format din oameni de afaceri și investitori cu experiență). 

Toolkit for Women Entrepreneurs a fost lansat în primăvara lui 2015, având în prezent o comunitate de peste 100 de absolvente, cu proiecte de afaceri dintre cele mai diverse – de la agricultură, producție și consultanță, la comerț online, retail și activități sportive. Cei aproape 30 de lectori implicați pro bono în proiect şi echipa Pilonului de Antreprenoriat din cadrul asociaţiei au contribuit până acum cu peste 600 de ore de voluntariat pentru a asigura participantelor un cadru practic și aplicat de învățare. 

„Trusa pentru antreprenoare este unul dintre programele reprezentative ale PWN România, care a crescut de la an la an prin efortul voluntarilor noștri cu reputaţie şi experienţă recunoscută în afaceri”, spune Virginia Oțel, Președintele asociației. „Ne bucurăm de fiecare dată când lansăm o nouă ediţie, văzând entuziasmul participantelor care aspiră să contribuie într-o zi prin propriul business la dezvoltarea economiei românești”.  

Ioana Rențea, Vicepreședintele Pilonului Antreprenoriat din cadrul PWN România, adaugă: „Continuăm acest program de educație antreprenorială și îl extindem în mediul online pentru a oferi know how si asistență unui număr mai mare de femei, din întreaga țară. De-a lungul anilor, am adunat multe povești antreprenoriale de succes scrise de absolventele noastre și sperăm să continuăm această tradiție de promovare a leadershipului feminin în business”. 

Detalii suplimentare despre Pilonul de Antreprenoriat sunt disponibile pe pagina de LinkedIN și în filmul despre comunitatea de absolvente.

Programul Toolkit for Women Entrepreneurs 2019, pe scurt:

Eligibilitate și înscriere

  • Femei care au lansat de curând o afacere sau care se gândesc să facă tranziția de la viața corporatistă la viața antreprenorială. 

  • Pentru înscrieri, trimiteţi un email la [email protected] şi [email protected], până pe 31 octombrie.

Efortul de învățare necesar

  • În jur de 5-6 ore pe săptămână de participare, învățare, schimb de idei și networking. 

Detalii de organizare 

  • Programul începe pe 6 noiembrie cu modulul de Strategie Antreprenorială.

  • Seminariile au loc între orele 18.00 și 21.00, în zilele de miercuri.

  • Peste jumătate din seminarii vor fi organizate online, cursantele putând accesa ulterior și înregistrările. 

Taxa de participare

  • Costul pentru întregul program (11 module, inclusiv prezentarea planului de afaceri)

  • 500 RON pentru membrele comunității PWN România

  • 800 RON pentru non membre

  • Taxa va fi achitată integral la momentul confirmării de înscriere în program trimisă de echipa PWN România. 

Parteneri 

Garanti Bank şi LLP Group 

Despre PWN Global & PWN România

PWN Global - o asociație non-guvernamentală aflată într-o expansiune continuă la nivel internațional – este prezentă până acum în 30 de orașe și numără peste 3.500 de membri și 100 de naționalități. 

Misiunea declarată la nivel mondial este să încurajeze ascensiunea profesională a femeilor, deoarece leadershipul echilibrat de gen face o societate mai puternică şi mai sustenabilă din punct de vedere economic.

În România, asociația - a cărei întreagă activitate se desfășoară pe bază de voluntariat - a luat naștere în 2011 și are în prezent o comunitate de peste 180 membre premium din peste 20 de industrii. Este o asociație dinamică în care transferul de bune practici și experiențe personale reprezintă o preocupare permanentă. Aproximativ 57% dintre membre ocupă poziții de management în companii, iar 43% sunt antreprenoare şi freelanceri.

Printre obiectivele PWN România se regăsesc dezvoltarea potențialului profesional al femeilor, promovarea acestora în poziții de conducere, susținerea antreprenoarelor și a aspirantelor către antreprenoriat. 

Pilonii principali pe care asociația își desfășoară activitatea sunt Programul de Mentorat, Programul dedicat implicării femeilor în Consiliile de Administrație și conducerea companiilor (Women on Boards) și Programul de Antreprenoriat.

Inițiativele asociației pornesc de la valorile împărtășite de toate membrele PWN - curajul, respectul, cooperarea, excelența profesională și implicarea.

Detalii suplimentare sunt disponibile pe pwnromania.net/, www.facebook.com/PWNRomania/ și www.linkedin.com/company/pwn-romania/

Mai multe informaţii despre PWN Global sunt disponibile pe https://pwnglobal.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai mari companii listate la bursa din Germania

Clasamentul celor mai mari capitalizări de la bursa...

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...


pixel