Profitul Toyota, impulsionat de cerererea solidă pentru mașinile hibride
Autor: Tanase David Marian
Data publicării:
Uzina Toyota din Marea Britanie / Foto: Toyota UK
Uzina Toyota din Marea Britanie / Foto: Toyota UK
Pe măsură ce entuziasmul legat de vehiculele electrice se estompează, Toyota este pregătită să profite de cererea pentru vehiculele hibride, evidențiind provocările și succesele în diferite piețe. De la competiția acerbă din China la încetinirea vânzărilor EV, Toyota își consolidează poziția cu o gamă largă de vehicule hibride cu marje de profit mai ridicate.

În lumea auto, schimbările sunt o constantă, iar Toyota Motor Corp. se află în centrul acestor transformări. Cu raportarea rezultatelor anuale iminentă, se observă un fenomen interesant: pe măsură ce entuziasmul pentru vehiculele electrice (EVs) pare să se domolească, interesul pentru vehiculele hibride revine în prim-plan. 

Într-un context în care industria auto se confruntă cu provocări majore, inclusiv competiția acerbă venită dinspre China și schimbările economice, compania japoneză se pregătește să iasă în evidență. O parte din această ascensiune se datorează avantajului pe care îl oferă vehiculele hibride, domeniu pentru care Toyota s-a consacrat ca pionier al industriei auto. Deși vânzările de EV-uri au încetinit, cererea pentru mașinile hibride rămâne stabilă.

În China, una dintre piețele auto cele mai mari și competitive, Toyota se confruntă cu o presiune puternică din partea producătorilor locali și cu o scădere accentuată a vânzărilor. În Statele Unite, unde costurile împrumuturilor sunt mai ridicate afectează comportamentul consumatorilor, Toyota reușește să-și mențină creșterea vânzărilor, demonstrând soliditatea sa într-o piață complexă și competitivă. Cu toate acestea, succesul nu vine fără provocări. Compania se confruntă cu critici legate de întârzierea în adoptarea tehnologiilor EV și cu o imagine afectată în urma scandalurilor de testare a siguranței. Cu toate acestea, își îmbunătățește constant ofertele și se pregătește pentru viitor prin parteneriate strategice și dezvoltarea de modele EV pentru a-și spori prezența pe piața chineză, în special.

Soarta afacerii sale în China este probabil strâns legată de strategia sa privind vehiculele electrice. Având în vedere că cumpărătorii chinezi preferă mașinile încărcate cu software, Toyota, s-ar putea să nu poată face o mare senzație în următorii trei ani până când nu va lansa în China modelele de generație următoare sunt de părere analiștii din domeniu dat fiind că este evident că Toyota a rămas în urmă în ceea ce privește software-ul.

Reprezentanții Toyota spun că vor colabora cu gigantul tehnologic chinez Tencent și a dezvăluit două vehicule electrice cu baterii pentru piața chineză la recentul salon auto de la Beijing, notează Reuters.

Vânzările Toyota în China au scăzut cu 1,6% în primul trimestru al anului calendaristic 2024, mai bine decât scăderile mai accentuate ale rivalilor japonezi Nissan și Honda 7267.T, dar mai rău decât o creștere de 12,5% a vânzărilor de vehicule de pasageri la nivelul întregului sector, potrivit datelor unei asociații din industria auto.

În SUA, acestea au crescut cu 20%, la 565.000 de vehicule, în perioada respectivă.

Acțiunile Toyota au crescut cu 96% în ultimul an, inclusiv dividendele. În dolari, acestea au crescut cu 71%, față de o creștere de 7,5% a Tesla în aceeași perioadă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Boom-ul inteligenței artificiale nu se dezminte. Analiză

La bursă, acțiunile din sectorul inteligenței...

Cinébébé, o companie UNICĂ în Europa și extrem de prețioasă

Realizarea de filme cu nou-născuți este strict...

Ceasul de 10.000 de euro care a făcut furori la Cannes

La deschiderea Festivalului de Film de la Cannes,...

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...


pixel