Cifra de afaceri a companiei, în valoare de 138,181 milioane lei, a depăşit nivelul bugetat de 133,9 milioane lei.
"În timp ce în anul 2021, creşterea cifrei de afaceri depăşea, cu aproximativ 50% creşterea preţurilor la materiile prime, în anul 2022 nu s-au putut ajusta preţurile de vânzare la realitatea economica, având în vedere şi faptul că HG 126/21.09.2022 privind ajustarea preţurilor contractelor de achiziţie produse/servicii ale contractelor sectoriale şi ale Acordurilor Cadru
atribuite în domeniile apărării şi securităţii nu a fost modificată în sensul compensării acestor creşteri de preţuri. Prin urmare, societatea a trebuit să realizeze lucrările de întreţinere pentru programul NATO cu preţurile negociate în anul 2020", se menţionează în raportul Turbomecanica.
În vederea limitării impactului creşterii cheltuielilor activităţii de exploatare, managementul a luat decizii în sensul creşterii cifrei de afaceri pentru capacitatea neocupată, dar nu s-a eliminat/diminuat semnificativ escaladarea înregistrată de rata inflaţiei şi creşterea exponenţială a preţului utilităţilor, volatilitatea cursului de schimb, creşterea dobânzilor.
În ceea ce priveşte managementul resurselor umane, în anul 2022 s-a realizat o diminuare totală a fondului de salarii de 2,1% ca efect al diminuării numărului de angajaţi şi al acordării de bonusuri sau creşteri salariale conform cu procesul de evaluare performante.
Majoritatea conturilor de cheltuieli cu aprovizionarea au avut o creştere de cel puţin 10% comparativ cu anul 2021.
"Contextul economic actual, creşterea preţurilor, creşterea dobânzilor, inflaţia, războiul din Ucraina, au avut impact asupra rezultatului perioadei, cu precădere asupra cheltuielilor societăţii. Cu toate acestea, profitul net s-a apropiat în proporţie de 96% de rezultatul bugetat la începutul anului, de 9,9 milioane lei", subliniază sursa citată.
Turbomecanica a câştigat un loc important în lanţul de aprovizionare a marilor producători de sisteme de propulsie prin demonstrarea permanentă a capacităţii de asigurare a calităţii produselor livrate, de diversificare a capabilităţilor tehnice şi de utilizare eficientă a capacităţilor de producţie şi nu în ultimul rând a capacităţii de operare în baza unor nevoi flexibile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Agenția Națională de...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...