Program de 240 milioane lei pentru domeniul cercetării din România, prin PNRR

Autor: Vlad Roibu
Data publicării:
Fundația Institutul de Studii Financiare (ISF) organizează, împreună cu DCMedia Group, dezbaterea ”Cercetarea științifică în domeniul financiar. Provocări și soluții”
Fundația Institutul de Studii Financiare (ISF) organizează, împreună cu DCMedia Group, dezbaterea ”Cercetarea științifică în domeniul financiar. Provocări și soluții”
Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării anunță relansarea competiției de proiecte de cercetare aferentă Investiției 8, Componenta 9 din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Dezvoltarea unui program pentru atragerea resurselor umane înalt specializate din străinătate în activități de cercetare, dezvoltare și inovare, în vederea utilizării întregii sume rămase nealocată în urma apelului anterior.

Obiectivul general al investiției este sprijinirea sistemului național de cercetare-dezvoltare prin atragerea de resursă umană înalt specializată din străinătate, în jurul căreia se vor crea și dezvolta grupuri de cercetare de excelență în domenii științifice de vârf, contribuind la îndeplinirea obiectivelor prevăzute în Strategia Națională de Cercetare, Inovare și Specializare Inteligentă.

Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării: Investind în cercetarea românească, de fapt investim în viitorul României, creăm o viziune pentru națiune. Recuperarea decalajelor pe care România le înregistrează față de media UE și, în particular, față de țările din regiune în domeniul cercetării-dezvoltării este una dintre prioritățile mandatului meu de ministru. Relansăm apelul de proiecte de cercetare din PNRR, pentru atragerea resursei umane înalt specializate din străinătate, inclusiv cercetători români din diaspora, în activități de cercetare, dezvoltare și inovare desfășurate în organizații de cercetare din România.

Prin nivelul lor ridicat de experiență profesională și competență, beneficiarii programului vor deschide direcții de cercetare noi sau vor aduce un plus de performanță celor existente.

Finanțarea maximă acordată pentru un proiect cu o durată de 30 de luni este de maxim 6.000.000 RON, iar bugetul total alocat competiției este de aproximativ 240.000.000 RON.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Ursula van der Leyen și Donald Trump / Foto: Casa Albă

UE vrea soluții negociate în relația comercială cu SUA

Bruxelles-ul prelungește suspendarea contramăsurilor...

Bursa de la București
Parlamentul European din Bruxelles
Foto: Pexels.com
Elon Musk / Foto: Casa Albă / Flickr
Steagul Bulgariei
Bani. Freepik.com
Parlamentul de la Budapesta
Foto: Mihai Ciobanu
Donald Trump
Se elimină unele taxe

Schimbare majoră în Codul fiscal: Dispar o serie de obligații 

Se taie contribuții! Guvernul elimină o parte din taxele...

Medic de familie / Foto: Freepik
Marco Rubio și Wang Yi, la Kuala Lumpur
Reprezentanți ai Confederaţiei Patronale Concordia
Tiktok
Wall Street. Foto: Freepik.com
Ilie Bolojan
UE vrea mai mulți bani la buget
Port petrolier pe insula Karg
Taxele vamale ar putea fi amânate
Curs valutar. Foto: Mihai Ciobanu
Ford

Ford anunţă un program de concedieri voluntare

Ford anunţă un program de concedieri voluntare la uzina...

Steagul Bulgariei
Freepik.com
Freepik.com
Salariu / Foto: pexels.com

Scădere a salariului mediu net. Cifre oficiale de la INS

Câştigul salarial mediu brut în România a scăzut cu...

Grevă / sursa foto: Freepik.com / EyeEm

Protest în faţa Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor

Sindicaliştii din ANAR protestează, vineri, în faţa...


pixel