Program de lucru flexibil într-o bancă din România

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Programul flexibil a devenit de actualiate în pandemie / Foto: Arhivă
Programul flexibil a devenit de actualiate în pandemie / Foto: Arhivă
Programul flexibil de lucru a început să se impunnă pe piața muncii odată cu restricțiile care au fost impuse în timpul pandemiei de COVID-19.

ING Bank România implementează un program pilot de lucru pentru angajaţii din sediul central al băncii, în perioada 1 aprilie - 30 iunie, informează banca.

Astfel, timp de trei luni, 300 de angajaţi dintre cei 2.300 au optat pentru noi moduri de organizare a orelor de lucru şi, pe lângă programul clasic de lucru, aceştia pot alege dintre: program de lucru de 9 ore/zi cu o jumătate de zi liberă săptămânal şi program de lucru de 9 ore/zi cu o zi liberă la 2 săptămâni.

Conform sursei citate, ING Bank România implementează modelul de lucru flexibil: week-end prelungit şi o zi pe săptămână de la birou, în medie.

Deşi angajaţii pot lega aceste zile sau jumătăţi de zi de weekenduri, aceasta nu este o condiţie. Angajaţii ING pot alege oricare dintre zilele săptămânii, în funcţie de preferinţele lor sau tipul de activitate al echipei din care fac parte, astfel încât să asigure continuitatea muncii.

Unde sunt cele mai mari lefuri din sistemul bancar

"Pentru ca o cultură de flexibilitate să poată înflori, trebuie să existe o bază corect sedimentată şi un teren pregătit înainte, din mai multe perspective. Trebuie ca infrastructura să ne permită şi să faciliteze colaborarea, ca mentalitatea să fie una deschisă, să existe curaj de a experimenta cu noi formate şi încredere că fiecare ştie ce are de făcut şi face acel lucru. Cei doi ani de pandemie au pregătit terenul pentru un astfel de proiect pilot şi suntem curioşi să vedem rezultatele în vară, impactul pe care l-a avut şi dacă este fezabil să îl extindem", a afirmat Richard de Graaf, director de HR ING Bank România.

Totodată, ING Bank România anunţă modul de lucru hibrid implementat după relaxările măsurilor de prevenire Covid-19. În iarnă, banca a derulat o serie de întâlniri consultative cu toate echipele băncii, pentru ca angajaţii şi managerii lor să stabilească împreună activităţile pentru care este necesară prezenţa la birou şi când este momentul potrivit în timpul săptămânii pentru a se vedea.

Astfel, toţi angajaţii ING vor veni la sediul central în medie o zi pe săptămână, în ziua aleasă împreună cu echipele lor, începând de luna aceasta.

"În modul de lucru hybrid putem admite că atât lucrul de acasă, cât şi cel de la birou pot aduce avantaje şi dezavantaje, dar acum putem alege stilul potrivit fiecăruia, după job şi specificul echipei. Programele pe care le-am implementat sau urmează să le implementăm sunt şi exerciţii de onestitate faţă de noi înşine şi de colegi, apropo de nevoile pe care le avem, dar şi de comunicare între manageri şi echipele lor", a mai spus Richard de Graaf.

Această măsură se adaugă unui program zilnic deja flexibil, unde fiecare angajat îşi poate alege ora de început şi final de program, în funcţie de nevoile sale şi specificul activităţii. Programul poate începe între orele 7:30 şi 10:30 şi se poate încheia începând cu ora 16:00.

ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38,4 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări. ING Bank România este o bancă universală cu peste 1,6 milioane de clienţi din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri şi Mid-Corporate şi Wholesale Banking.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Christel SCHALDEMOSE
Adrian Negrescu / Foto: arhiva personală
ANAF / Foto: DCBusiness
ECOFIN / Foto: Comisia Europeană
Mina de litiu Shevchenkivske
Tineri oameni de afaceri / Foto: Freepik
Oficiul Național al Registrului Comențului
Wall Street / Foto: Freepik
Bitcoin / Foto: Freepik
Unul dintre sediile companiei Novo Nordisk / FOTO: Site-ul oficial al companiei
Donal Trump
Foto: Oana Pavelescu
Germania / Photo by Claudio Mota
Bursa. Foto: pexels.com
Sediu al băncii Raiffeisen din Sankt Petersburg
Instabilitatea politică este periculoasă pentru economie
Criptomonede. Foto: Pexels.com
Sondă / FOTO: Freepik

Producţia de ţiţei a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...

CEC Bank
Adrian Câciu, Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene / FOTO: gov.ro
Donald Trump și lideri ai lumii / Ilustrație DCBusiness / Foto: Casa Albă și G10
Analizând tot felul de date / FOTO: Freepik
Recep Tayyip Erdogan și Vladimir Putin / Foto: Kremlin.ru
Știrile dimineții / Foto: Freepik

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...

Kremlinul moscovit / FOTO: Freepik
Haier
Bursă / Foto: Freepik
Eoliene și panouri solare / Foto: Freepik
La aproape șanse ani de la deschiderea procedurii de insolvență

pixel