Premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări joi, după o vizită la Uzinele Dacia de la Mioveni, că prin Programul "Rabla" se va sprijini în continuare achiziţia de autovehicule electrice şi hibride.
El a precizat că se ia în calcul atât o creştere a sumei totale alocate programului, cât şi o majorare a primelor de casare, în raport cu rata inflaţiei.
"În programul de guvernare am menţinut şi anul acesta Programul 'Rabla' şi vom continua (...). Chiar a fost o discuţie în acest sens şi trebuie să avem în vedere atât creşterea valorii financiare a programului, cât şi suma de compensare, având în vedere rata de inflaţie. Deci acesta este modul în care vom continua să sprijinim şi să-i încurajăm pe români să folosească astfel de modele. Iată şi preţul la combustibil ne determină să ne îndreptăm atenţia către o astfel de opţiune", a afirmat Nicolae Ciucă.
Totodată, şeful Guvernului a subliniat că România şi-a propus construirea a 30.000 de staţii de încărcare pentru autovehiculele electrice, iar peste jumătate din acestea vor fi realizate până la sfârşitul anului 2026 prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).
"M-am bucurat să văd că şi în ţara noastră se produc astfel de modele şi urmează, de asemenea, să se realizeze acest echilibru între producţia de motoare termice cu introducerea în producţie a motoarelor hibride şi, în final, a celor electrice. Ştim foarte bine că România şi-a propus să dezvolte o reţea de 30.000 de staţii de încărcare electrică, dintre care peste jumătate (...), aproximativ 15.500 vor fi realizate prin PNRR până la sfârşitul anului 2026", a mai spus prim-ministrul.
Premierul Nicolae Ciucă a întreprins, joi, o vizită la Platforma Industrială Dacia de la Mioveni, unde a avut o întâlnire de lucru cu managementul companiei.
Viitorul Dacia în România este unul "strălucitor", a afirmat joi, la Mioveni, preşedintele Consiliului de Administraţie al Grupului Renault, Jean-Dominique Senard.
"Suntem extrem de mândri, domnule prim-ministru, să vă arătăm ce este Dacia astăzi, în această ţară. Şi vreau să afirm foarte ferm că Dacia, pentru Grupul Renault şi Dacia are un foarte, foarte important viitor. Arată calea către viitorul industriei auto şi ce se întâmplă aici, în această ţară, este pentru noi un punct de referinţă. Vă spun foarte clar, oficial, că viitorul Dacia în această ţară este strălucitor", a declarat Jean-Dominique Senard, după o întâlnire cu premierul României, Nicolae Ciucă.
Reprezentantul grupului francez a subliniat că planurile de dezvoltare a Uzinelor Dacia se vor materializa în următorii ani.
"Avem proiecte imense, iar aceste planuri vor fi materializate în următorii ani. Şi este un mesaj de optimism, pentru că mobilitatea este esenţială pentru viitorul economiei, iar Dacia arată calea pentru mobilitatea viitoare", a mai afirmat Jean-Dominique Senard.
Premierul Nicolae Ciucă a întreprins, joi, o vizită la Platforma Industrială Dacia de la Mioveni, unde a avut o întâlnire de lucru cu managementul companiei. Şeful Guvernului a arătat că că la Uzinele Dacia există perspective de dezvoltare atât pentru următorii zece ani, cât şi pentru perioada care va urma.
El a subliniat că angajaţii de la Dacia duc numele României în peste 40 de ţări în care sunt exportate autovehiculele produse la Mioveni, ceea ce este un motiv de mândrie. "Industria românească are, în momentul de faţă, un cuvânt de spus atât în Europa, cât şi în lume, industria românească are consistenţă şi are viitor. Aici, pe această platformă, lucrează 15.000 de oameni angajaţi direct şi există, de asemenea, o colaborare prin care se asigură (...) locuri de muncă pentru alţi 150.000 de oameni", a mai spus premierul.
Şeful Guvernului a arătat, totodată, că a sesizat capacitatea producătorului auto de a se adapta la noile cerinţe de mediu de la nivelul Uniunii Europene, lucru reflectat atât în intenţia de a produce "energie verde", cât şi de a lansa noi modele cu emisii reduse. "Am coborât mai devreme dintr-un automobil care la începutul anului viitor urmează să intre pe linia de producţie şi este un automobil hibrid, este un automobil pe care, cu siguranţă, ni-l dorim să îl găsim cât mai curând în auto-show-uri", a mai menţionat Nicolae Ciucă.
Premierul Nicolae Ciucă a afirmat joi, după o vizită pe platforma industrială de la Mioveni, că la Uzinele Dacia există perspective de dezvoltare atât pentru următorii zece ani, cât şi pentru perioada care va urma.
"Le mulţumesc tuturor celor care îşi desfăşoară activitatea în această uzină, o uzină cu tradiţie, cu istorie, o uzină care şi-a început activitatea în urmă cu 54 de ani, a făcut istorie şi iată că astăzi putem să declarăm cu optimism că are şi viitor, pentru că din proiectele pe care le-am discutat astăzi rezultă foarte clar că la Uzinele Dacia sunt proiecte noi, există o perspectivă în tot ceea ce înseamnă desfăşurarea activităţii pe următorii zece ani şi dincolo de acest termen", a declarat Ciucă.
El a subliniat că angajaţii de la Dacia duc numele României în peste 40 de ţări în care sunt exportate autovehiculele produse la Mioveni, ceea ce este un motiv de mândrie.
"Industria românească are, în momentul de faţă, un cuvânt de spus atât în Europa, cât şi în lume, industria românească are consistenţă şi are viitor. Aici, pe această platformă, lucrează 15.000 de oameni angajaţi direct şi există, de asemenea, o colaborare prin care se asigură (...) locuri de muncă pentru alţi 150.000 de oameni", a mai spus premierul.
Şeful Guvernului a arătat, totodată, că a sesizat capacitatea producătorului auto de a se adapta la noile cerinţe de mediu de la nivelul Uniunii Europene, lucru reflectat atât în intenţia de a produce "energie verde", cât şi de a lansa noi modele cu emisii reduse.
"Am coborât mai devreme dintr-un automobil care la începutul anului viitor urmează să intre pe linia de producţie şi este un automobil hibrid, este un automobil pe care, cu siguranţă, ni-l dorim să îl găsim cât mai curând în auto-show-uri", a menţionat Nicolae Ciucă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Un incident bizar în Polonia a...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...