Proiect de 500 milioane de euro. Elena Cristian: ”Bani cheltuiți, interconectare nerealizată”
Autor: DCBusiness Team | 20 apr 2022, 21:19
Elena Cristian
Elena Cristian
România a atras 500 de milioane de euro pentru un proiect guvernamental ce vizează realizarea unui cloud în care să fie introduse tot felul de documente ca cetățeanului să-i fie mai ușor, să nu se mai ducă la zeci de ghișee.

O inițiativă finanațată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) ce ar urma să permită interconectarea instituțiilor statului, iar datele să fie accesate cu ușurință. 

Problema este că instituțiile statului nu vor să se înscrie în această program al Guvernului. Primul pas a fost completarea unui formular, dar din 108 de instituții ale statului, 22 au refuzat să participe, printre care se numără DNA, DIICOT, Evidența Populației, dar și Direcția de Permise și Înmatriculări. De precizat că de securitatea acestui program se va ocupa SRI. 

Comentând subiectul, analistul DC Business. Elena Cristian, a amintit că au trecut deja ”30 de ani de când România s-a angajat să interconecteze toate instituțiile statului. Au fost investite sume uriașe în asta, iar prima instituție care s-a opus așa, cu picioarele în ușă, a fost chiar Evidența Populației, cea care ar fi trebuit să fie prima în acest sens

Bani cheltuiți, dar interconectare nerealizată. Un alt proiect la care ar fi trebuit să adere toate instituțiile statului a fost ghișeul.ro, care ar fi permis efectuarea tuturor plăților prin intermediul acestei platforme. Nici aici nu s-a reușit, multe dintre instituțiile statului s-au opus vehement și în continuare mergem la ghișeu. 

Nici de această dată cred că nu se va realiza acest proiect, suma este uriașă, probabil că banii vor fi girați cumva în diverse proiecte, astfel că până la urmă nu își va atinge ținta finală. 

Sunt 500 milioane de euro pe care România va trebui să-i returneze, după ce s-a făcut un cloud în care instituțiile nu vor să intre. ”În care nu vor să intre pentru că se tem că le fură alții datele personale”, a subliniat analistul DC Business

Citește și Elena Cristian: Problema este că negăm evidența. Până când ne trezim loviți în moalele capului

Elena Cristian a vorbit, de asemenea, despre marea problemă a României și a comentat declarația fostului premier Florin Cîțu privind introducerea de noi taxe. 
 
"Analiştii, organismele internaţionale, au tras un semnal de alarmă încă de acum o lună. La o săptămână, o săptămână şi jumătate de la începutul războiului, au vorbit despre corecţii importante în indicatorii multor ţări, inclusiv în România. Atunci s-a vorbit de reducerea la jumătate a prognozei de creştere economică, ceea ce pentru noi este o mare problemă, care nu depinde de România, este o problemă pusă în context internațional. Să nu uităm că bugetul şi construcţia bugetară din acest an a fost făcut pe o creştere economică de 5%, statul se baza pe venituri în acele condiţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Nivelul de radiații din România. Anunțul făcut de CNCAN

Măsurătorile efectuate în România confirmă valori...

Crește numărul beneficiarilor de ajutor social

Numărul beneficiarilor de ajutor social (venit minim...

Salariile bugetarilor trebuie să fie publicate azi

Până azi, 30 septembrie, toate instituțiile statului sau...

Putin pune 112 miliarde de dolari într-o pușculiță secretă

Rusia va ascunde scopul a aproape un sfert din...

Crossuri externe