În plină degringoladă, Germania, prima economie a UE, își decide viitorul
Favoriți în sondaje,...
O inițiativă finanațată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) ce ar urma să permită interconectarea instituțiilor statului, iar datele să fie accesate cu ușurință.
Problema este că instituțiile statului nu vor să se înscrie în această program al Guvernului. Primul pas a fost completarea unui formular, dar din 108 de instituții ale statului, 22 au refuzat să participe, printre care se numără DNA, DIICOT, Evidența Populației, dar și Direcția de Permise și Înmatriculări. De precizat că de securitatea acestui program se va ocupa SRI.
Comentând subiectul, analistul DC Business. Elena Cristian, a amintit că au trecut deja ”30 de ani de când România s-a angajat să interconecteze toate instituțiile statului. Au fost investite sume uriașe în asta, iar prima instituție care s-a opus așa, cu picioarele în ușă, a fost chiar Evidența Populației, cea care ar fi trebuit să fie prima în acest sens.
Bani cheltuiți, dar interconectare nerealizată. Un alt proiect la care ar fi trebuit să adere toate instituțiile statului a fost ghișeul.ro, care ar fi permis efectuarea tuturor plăților prin intermediul acestei platforme. Nici aici nu s-a reușit, multe dintre instituțiile statului s-au opus vehement și în continuare mergem la ghișeu.
Nici de această dată cred că nu se va realiza acest proiect, suma este uriașă, probabil că banii vor fi girați cumva în diverse proiecte, astfel că până la urmă nu își va atinge ținta finală.
Sunt 500 milioane de euro pe care România va trebui să-i returneze, după ce s-a făcut un cloud în care instituțiile nu vor să intre. ”În care nu vor să intre pentru că se tem că le fură alții datele personale”, a subliniat analistul DC Business
Citește și Elena Cristian: Problema este că negăm evidența. Până când ne trezim loviți în moalele capului
Elena Cristian a vorbit, de asemenea, despre marea problemă a României și a comentat declarația fostului premier Florin Cîțu privind introducerea de noi taxe.
"Analiştii, organismele internaţionale, au tras un semnal de alarmă încă de acum o lună. La o săptămână, o săptămână şi jumătate de la începutul războiului, au vorbit despre corecţii importante în indicatorii multor ţări, inclusiv în România. Atunci s-a vorbit de reducerea la jumătate a prognozei de creştere economică, ceea ce pentru noi este o mare problemă, care nu depinde de România, este o problemă pusă în context internațional. Să nu uităm că bugetul şi construcţia bugetară din acest an a fost făcut pe o creştere economică de 5%, statul se baza pe venituri în acele condiţii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...
Data de 28 februarie 2025 este...