Proiect de 500 milioane de euro. Elena Cristian: ”Bani cheltuiți, interconectare nerealizată”
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Analistul Elena Cristian nu crede că lucrurile vor rămâne așa
Analistul Elena Cristian nu crede că lucrurile vor rămâne așa
România a atras 500 de milioane de euro pentru un proiect guvernamental ce vizează realizarea unui cloud în care să fie introduse tot felul de documente ca cetățeanului să-i fie mai ușor, să nu se mai ducă la zeci de ghișee.

O inițiativă finanațată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) ce ar urma să permită interconectarea instituțiilor statului, iar datele să fie accesate cu ușurință. 

Problema este că instituțiile statului nu vor să se înscrie în această program al Guvernului. Primul pas a fost completarea unui formular, dar din 108 de instituții ale statului, 22 au refuzat să participe, printre care se numără DNA, DIICOT, Evidența Populației, dar și Direcția de Permise și Înmatriculări. De precizat că de securitatea acestui program se va ocupa SRI. 

Comentând subiectul, analistul DC Business. Elena Cristian, a amintit că au trecut deja ”30 de ani de când România s-a angajat să interconecteze toate instituțiile statului. Au fost investite sume uriașe în asta, iar prima instituție care s-a opus așa, cu picioarele în ușă, a fost chiar Evidența Populației, cea care ar fi trebuit să fie prima în acest sens

Bani cheltuiți, dar interconectare nerealizată. Un alt proiect la care ar fi trebuit să adere toate instituțiile statului a fost ghișeul.ro, care ar fi permis efectuarea tuturor plăților prin intermediul acestei platforme. Nici aici nu s-a reușit, multe dintre instituțiile statului s-au opus vehement și în continuare mergem la ghișeu. 

Nici de această dată cred că nu se va realiza acest proiect, suma este uriașă, probabil că banii vor fi girați cumva în diverse proiecte, astfel că până la urmă nu își va atinge ținta finală. 

Sunt 500 milioane de euro pe care România va trebui să-i returneze, după ce s-a făcut un cloud în care instituțiile nu vor să intre. ”În care nu vor să intre pentru că se tem că le fură alții datele personale”, a subliniat analistul DC Business

Citește și Elena Cristian: Problema este că negăm evidența. Până când ne trezim loviți în moalele capului

Elena Cristian a vorbit, de asemenea, despre marea problemă a României și a comentat declarația fostului premier Florin Cîțu privind introducerea de noi taxe. 
 
"Analiştii, organismele internaţionale, au tras un semnal de alarmă încă de acum o lună. La o săptămână, o săptămână şi jumătate de la începutul războiului, au vorbit despre corecţii importante în indicatorii multor ţări, inclusiv în România. Atunci s-a vorbit de reducerea la jumătate a prognozei de creştere economică, ceea ce pentru noi este o mare problemă, care nu depinde de România, este o problemă pusă în context internațional. Să nu uităm că bugetul şi construcţia bugetară din acest an a fost făcut pe o creştere economică de 5%, statul se baza pe venituri în acele condiţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel