Surpriza de la pompă. Cât costă astăzi, 8 aprilie, benzina și motorina
Diferența de preț de la o zi la...
Raportul intitulat "Tranziţie justă în Hunedoara - Diversificare economică, echitabilă şi durabilă" a fost pregătit de Centrul Român de Politici Economice, iar studiul este dedicat identificării alternativelor de dezvoltare a Văii Jiului, ca modalităţi de înlocuire a profilului monoindustrial al zonei, în prezent bazat pe exploatarea cărbunelui, potrivit unui raport lansat luni la Palatul Cultural al Minerului din Lupeni, de către organizaţiile Greenpeace România şi Bankwatch România.
"În sectorul primar, care include microferme de animale sau cultivarea arbuştilor fructiferi, până în 2030 se pot crea beneficii nete de 420 milioane lei şi 760 de locuri de muncă. Sectorul secundar (energie regenerabilă, creşterea eficienţei energetice a clădirilor etc ) ar produce beneficii nete de 150 milioane lei şi 1.520 locuri de muncă. Nu în ultimul rând, impactul total al sectorului terţiar (dezvoltarea structurilor de sprijin, agropensiuni, turism în natură) va fi de 181,27 milioane de lei şi 434 de locuri de muncă", se precizează într-un comunicat al organizaţiilor citate, transmis luni Agerpres.
Băncile au făcut anunțul. Concedieri masive în perioada următoare
Pentru ca scenariile să prindă contur, raportul recomandă, printre altele, elaborarea şi implementarea unor programe de calificare, recalificare şi instruire, creşterea competitivităţii produselor şi serviciilor oferite de către mediul privat, identificarea domeniilor cheie pentru implicarea locuitorilor.
Alte direcţii se referă la creşterea conectivităţii zonei prin atragerea de investiţii în domeniul transporturilor, întărirea capacităţii administrative, stimularea colaborării dintre actorii locali - societate civilă, autorităţi publice, mediul privat şi structurile de învăţământ.
"Ne dorim foarte mult ca studiul lansat astăzi să fie preluat de către Ministerul Fondurilor Europene pentru definirea Strategiei de dezvoltare a Văii Jiului. Studiul arată foarte clar că cele mai valoroase resurse nu sunt ascunse sub pământ. Valea Jiului este propice pentru dezvoltarea de micro-ferme, agricultura ecologică, turism sau pentru proiecte de energie regenerabilă", a declarat coordonatorul de campanii Greenpeace România Vlad Cătună, citat în comunicat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Diferența de preț de la o zi la...
Lideri financiari americani se...
Acțiunile asiatice au revenit...
Apple se prăbușește pe bursă...
Taxa clawback, un mecanism...
Riscul de recesiune a crescut semnificativ şi este posibil să avem o...
Ministrul Fondurilor Europene,...
Turbulențele de pe piețele...
UE cere calm în fața tarifelor...
Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a...
Românii pot investi începând de luni, 7 aprilie, în...
Investitorii s-au refugiat...
DC Media Group, trust media din care fac parte DC News,...
Piața gazelor naturale din...
Noutăţi fiscale publicate luni,...
Banca Națională a României a anunțat cursul leului...
ANAF introduce o nouă obligație declarativă pentru...
Un mesaj fără precedent din partea uneia dintre cele mai...
Urmează o ieftinire substanțială a carburanților? Logic,...
Europa trebuie să se adapteze...