Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Raportul intitulat "Tranziţie justă în Hunedoara - Diversificare economică, echitabilă şi durabilă" a fost pregătit de Centrul Român de Politici Economice, iar studiul este dedicat identificării alternativelor de dezvoltare a Văii Jiului, ca modalităţi de înlocuire a profilului monoindustrial al zonei, în prezent bazat pe exploatarea cărbunelui, potrivit unui raport lansat luni la Palatul Cultural al Minerului din Lupeni, de către organizaţiile Greenpeace România şi Bankwatch România.
"În sectorul primar, care include microferme de animale sau cultivarea arbuştilor fructiferi, până în 2030 se pot crea beneficii nete de 420 milioane lei şi 760 de locuri de muncă. Sectorul secundar (energie regenerabilă, creşterea eficienţei energetice a clădirilor etc ) ar produce beneficii nete de 150 milioane lei şi 1.520 locuri de muncă. Nu în ultimul rând, impactul total al sectorului terţiar (dezvoltarea structurilor de sprijin, agropensiuni, turism în natură) va fi de 181,27 milioane de lei şi 434 de locuri de muncă", se precizează într-un comunicat al organizaţiilor citate, transmis luni Agerpres.
Băncile au făcut anunțul. Concedieri masive în perioada următoare
Pentru ca scenariile să prindă contur, raportul recomandă, printre altele, elaborarea şi implementarea unor programe de calificare, recalificare şi instruire, creşterea competitivităţii produselor şi serviciilor oferite de către mediul privat, identificarea domeniilor cheie pentru implicarea locuitorilor.
Alte direcţii se referă la creşterea conectivităţii zonei prin atragerea de investiţii în domeniul transporturilor, întărirea capacităţii administrative, stimularea colaborării dintre actorii locali - societate civilă, autorităţi publice, mediul privat şi structurile de învăţământ.
"Ne dorim foarte mult ca studiul lansat astăzi să fie preluat de către Ministerul Fondurilor Europene pentru definirea Strategiei de dezvoltare a Văii Jiului. Studiul arată foarte clar că cele mai valoroase resurse nu sunt ascunse sub pământ. Valea Jiului este propice pentru dezvoltarea de micro-ferme, agricultura ecologică, turism sau pentru proiecte de energie regenerabilă", a declarat coordonatorul de campanii Greenpeace România Vlad Cătună, citat în comunicat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...