O nouă zi de creșteri la Bursa de la București: BET trece de 17.370 de puncte
Lichiditate solidă și aprecieri...
Solicitarea de a organiza dezbaterea a fost depusă de eurodeputatul PNL Daniel Buda, care este vicepreşedinte al Comisiei pentru agricultură şi dezvoltare rurală (AGRI) a PE.
"Mă bucur foarte mult pentru această modificare a agendei care a survenit ca urmare a cererii mele, pentru că mi-am dorit să dezbatem această problemă la nivelul Parlamentului European, deoarece, în opinia mea, sectorul agricol de la nivel european se află într-o situaţie extrem de complicată şi de dificilă şi ea nu poate să cunoască o rezolvare decât de la nivel european", a declarat Buda într-un briefing pentru jurnalişti români la Strasbourg.
Eurodeputatul a spus că fermierii au nevoie de bani europeni pentru că altfel "nu vor avea capacitatea de a rezista la aceste provocări cu care sunt confruntaţi astăzi, fie că vorbim de secetă, de inflaţie, de inundaţii, războiul cu Ucraina şi nu numai, sunt provocări majore, sunt provocări care până la urmă îi pun în dificultate şi ele trebuie să primească un răspuns de la nivelul Comisiei Europene".
Pe de altă parte, a spus Buda referindu-se la o parte din revendicările fermierilor care protestează în România în aceste zile, "acele chestiuni pot să fie rezolvate, în opinia mea, într-o şedinţă de guvern, pentru că nu sunt chestiuni majore, nu sunt chestiuni care să ţină neapărat seama de bani".
Dezbaterea PE privind problemele ridicate de fermieri nu va fi urmată de adoptarea unei rezoluţii, întrucât nu există timpul necesar pentru negocierea unui text comun. Totuşi, spune eurodeputatul Daniel Buda, demersul este unul important.
"Eu de doi ani de zile cer Comisiei Europene să vină cu resurse financiare către sectorul agricol. Nu spun că mă bucur de aceste proteste pentru că nu mă bucură să văd oamenii în stradă care stau la minus 10 - 15°C (...). Dar eu vreau să cred că într-un interval de câteva luni de zile, Comisia Europeană va găsi resurse financiare care să fie alocate către fermieri în aşa fel încât să le sprijine activitatea, pentru că sprijinind fermierii, de fapt sprijinim consumatorii, ne sprijinim pe noi toţi (...)", a mai spus Daniel Buda.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Lichiditate solidă și aprecieri...
Donald Trump ar dori să vadă...
Eveniment de proporții la...
Hidroelectrica a semnat un...
Reformă de amploare la...
„Este prețul libertății” – așa...
Trump atacă dur China pentru că...
Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...
Poziție fermă a SUA împotriva...
Guvernul pregătește compensații...
Leul s-a apreciat ușor joi în...
Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...
După ce a jucat încă de la...
În ședința de Guvern de astăzi,...
Guvernul urmează, în ședința de...
Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...
Firme care întrețin spații...
Cătălin Leonte, Director...
ROBOR în ușoară creștere,...
Guvernul continuă Programul de...
Cristian Popa (BNR) spune că:...
După ce a controlat inflația,...
CEC Bank acordă și în 2025...
Trump pierde omul-cheie din...
După aproape 100 de zile de...
Banii vin la timp în luna mai,...
Comisarul european Piotr...
Grupaj de știri.