O nouă zi de creșteri la Bursa de la București: BET trece de 17.370 de puncte
Lichiditate solidă și aprecieri...
The New York Times a dat în judecată OpenAI și Microsoft pentru încălcarea drepturilor de autor, susținând că cele două companii și-au construit modelele de inteligență artificială "copiind și folosind milioane" de articole ale publicației și că, drept urmare, acum "concurează direct" cu conținutul acesteia, informează The Verge.
După cum se arată în proces, publicația susține că modelele lingvistice mari (LLM) ale OpenAI și Microsoft, care alimentează ChatGPT și Copilot, "pot genera rezultate care reproduc textual conținutul articolelor, îl rezumă îndeaproape și îi imită stilul". Acest lucru "subminează și dăunează" relației dintre The New York Times și cititori săi, susține publicația, afectând în același timp "abonamentele, licențele, publicitatea și veniturile provenite de la acestea".
În plângerea se menționează, de asemenea, că aceste modele de inteligență artificială "amenință jurnalismul de înaltă calitate" prin faptul că afectează capacitatea companiilor media de a proteja și de a-și monetiza conținutul. "Prin intermediul Microsoft's Bing Chat (recent rebranduit sub numele de "Copilot") și ChatGPT al OpenAI, pârâții încearcă să profite de investițiile masive ale The New York Times, folosindu-le materialele pentru a construi propriile produse fără permisiune sau plată", se arată într-un document.
Publicația susține că a încercat să negocieze cu ambele companii timp de luni de zile pentru "a se asigura că primește o valoare corectă pentru utilizarea conținutului său".
Publicația cere "miliarde de dolari în daune legale". De asemenea, solicită instanței să împiedice OpenAI și Microsoft să își antreneze modelele de inteligență artificială folosind conținutul său, precum și să elimine articolele din baza de date ale companiilor.
The New York Times este unul dintre numeroasele, printre care BBC, CNN și Reuters, care au blocat în ultimele luni dispozitivul de căutare pe internet al OpenAI, împiedicând compania de inteligență artificială să continue să extragă conținut de pe site-ul său și să folosească datele pentru a antrena modelele de inteligență artificială.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Lichiditate solidă și aprecieri...
Donald Trump ar dori să vadă...
Eveniment de proporții la...
Hidroelectrica a semnat un...
Reformă de amploare la...
„Este prețul libertății” – așa...
Trump atacă dur China pentru că...
Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...
Poziție fermă a SUA împotriva...
Guvernul pregătește compensații...
Leul s-a apreciat ușor joi în...
Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...
După ce a jucat încă de la...
În ședința de Guvern de astăzi,...
Guvernul urmează, în ședința de...
Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...
Firme care întrețin spații...
Cătălin Leonte, Director...
ROBOR în ușoară creștere,...
Guvernul continuă Programul de...
Cristian Popa (BNR) spune că:...
După ce a controlat inflația,...
CEC Bank acordă și în 2025...
Trump pierde omul-cheie din...
După aproape 100 de zile de...
Banii vin la timp în luna mai,...
Comisarul european Piotr...
Grupaj de știri.