Punctul de pensie în 2020. Aflâ când te poți pensiona
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Deocamdată, se respectă Legea pensiilor
Deocamdată, se respectă Legea pensiilor
Anul 2020 a început cu o veste bună pentru pensionari: din septembrie punctul de pensie ar urma să crescă cu 40%. În același timp, pe site-ul Casei de Pensii funcționează o aplicație ce permite asiguraților să afle online când pot ieși la pensie.

Noua lege a pensiilor (Legea nr. 127/2019 privind sistemul public de pensii) prevede o majorare a punctului de pensie de până la 40% pentru anul 2020. Astfel, punctul de pensie va ajunge la 1.775 de lei de la 1 septembrie 2020, în condițiile în care valoarea actuală a acestuia este de 1.265 de lei.

Cea mai recentă mărire a punctului de pensie s-a făcut la 1 septembrie 2019, când a crescut cu 15% față de valoarea pe care o avea în 2018, respectiv 1.100 de lei.Aceeași lege prevede o majorare a pensiilor și pentru anul 2021, pentru că punctul de pensie va mai crește încă o dată și din septembrie 2021 până la valoarea de 1.875 de lei.

Aplicație

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a pus la dispoziția românilor o aplicație gratuită prin care utilizatorii pot afla data de pensionare pentru limită de vârstă, anticipată sau anticipată parțial. Aplicația poate fi găsită aici.

Citește și Pensie pentru limită de vârstă: Cine se poate pensiona în 2020

Pentru furnizarea informațiilor privind data de pensionare se completează data nașterii, sexul (feminin sau masculin) și codul de securitate, după care se apasă butonul “calculează”. Mai jos, va apărea un tabel cu toate cele trei variante de pensionare posibile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel