Adrian Negrescu, avertisment: Vor mai bate un cui în coșciugul economiei
Analistul economic Adrian...
Într-o săptămână relativ lipsită de evenimente macroeconomice majore, rezultatele trimestriale ale Nvidia (NASDAQ) așteptate miercuri seara, ar putea reprezenta următorul catalizator capabil fie să declanșeze o corecție majoră pe piețele financiare, fie să propulseze bursele din SUA spre noi recorduri.
De la bun început trebuie precizat că Nvidia a pierdut aproximativ 3,8% pe parcursul săptămânii trecute, cu o adevărată prăbușire de 3,26% înregistrată vineri, după ce a eșuat în încercarea de a se apropia de pragul de 150 de dolari/acțiune.
Factor decisiv
În același timp, această corecție a adus acțiunea Nvidia foarte aproape de o linie considerată de experții în domeniu delicată, deoarece duce la o evoluție descendentă, oricum vizibilă încă din luna septembrie, ceea ce ar putea favoriza un reviriment.
Totuși, rezultatele trimestriale așteptate miercuri seara vor fi factorul decisiv care va influența direcția pentru următoarele săptămâni. În medie, analiștii anticipează un câștig pe acțiune (EPS) de 0,74 dolari și venituri de 33,07 miliarde de dolari.
În sus sau în jos
Un EPS de 0,74 dolari ar reprezenta o creștere anuală a profitului de 85%, în timp ce estimarea privind veniturile implică o creștere de 82,5% față de același trimestru al anului precedent. Totuși, aceste prognoze sunt deja, în mare parte, incluse în prețul actual al acțiunii, iar Nvidia va trebui să depășească aceste așteptări pentru a spera la o creștere semnificativă a valorii acțiunii sale.
În prezent, analiștii evaluează NVDA la un preț mediu de 160,38 dolari, adică cu doar 13% mai mult decât prețul actual, în timp ce valoarea justă estimată de InvestingPro, care sintetizează 13 modele de evaluare recunoscute, plasează Nvidia la 120,52 dolari, cu peste 15% sub prețul de închidere de vineri.
În cele din urmă, merită menționat că rezultatele Nvidia sunt considerate un barometru al raliului tehnologiei bazate pe inteligență artificială, iar rezultate solide ar putea stimula acțiunile tehnologice în general, în timp ce o dezamăgire ar putea declanșa o corecție generalizată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Analistul economic Adrian...
Alegerile prezidențiale din acest an au adus în...
Ministrul Afacerilor Interne,...
BNR a transmis cursul valutar...
În urmă cu aproape cinci ani,...
Un acord comercial încheiat de...
Banca Naţională a Ungariei a achiziţionat 14,5 tone de...
Începând cu data de 01 ianuarie...
Gigantul Nvidia urmează să...
Gaze naturale ruseşti par să ajungă în continuare în...
Această decizie reflectă o schimbare majoră de direcție...
Reindustrializarea României...
Proiectul RoPay, rezultat al...
Prețul energiei electrice pe...
Notarii publici din România vor...
Indicele CONFIDEX, cel care...
Preşedintele în funcţie şi...
Poluarea apei duce, iată, şi la...
Gradul de acoperire prin...
Sesiune de înscriere a dealerilor în Programul Rabla...
Transocean Barents, unitatea mobilă de foraj offshore...
Fiscul atrage atenția celor care obțin venituri din...
Până la 68% dintre breșele de...
Gazprom a oprit livrările de gaz către Austria, o...
Prima doamnă a Braziliei, Janja...