PUZ-urile sectoarelor 2, 4 și 5, BLOCATE. Nicuşor Dan zice că nu e problemă

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Primarul Nicușor Dan a anunţat că Tribunalul București a suspendat PUZ-urile sectoarelor 2, 4 și 5.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că Tribunalul București a suspendat joi PUZ-urile sectoarelor 2, 4 și 5. Curtea de Apel a anulat definitiv PUZ-urile sectoarelor 3 și 6. Suspendarea PUZ-urilor nu blochează dezvoltarea Bucureștiului, spune el.

„Tribunalul București a suspendat ieri (joi - n.r.) PUZ-urile (Plan urbanistic zonal - n.r.) sectoarelor 2, 4 și 5. Sunt PUZ-urile de sector care nu au fost anulate definitiv de instanță. Reamintesc că Curtea de Apel a anulat definitiv PUZ-urile Sector 3 și Sector 6. De ani de zile, Dezvoltarea urbană a Bucureștiului a fost victima unor dezvoltări speculative. Am pierdut sute de hectare de spații verzi, Am avut sute de exemple de blocuri între case”, spune Nicușor Dan.

„Am avut puțin investitori seriori la București tocmai din cauza instabilității juridice, pentru că nu este admisibil ca tu să reglementezi urbanistic practic tot Bucureștiul cu acte care se dovedesc a fi nelegale, și atunci, cine este invesestitorul care vine să facă o afacere pe termen lung în București în condițiile acestei instabilități juridice?”, a declarat edilul.

El afirmă că suspendarea PUZ-urilor de sector nu înseamnă blocarea dezvoltării Capitalei.

„Circulă un fake news, cum că s-ar fi prin suspendarea de către Consiliul General ar fi blocat dezvoltarea în București. Bucureștiul are un plan urbanistic general. În baza PUG, orice persoană poate să ceară un certificat de urbanism și o autorizare de construire. În cazul în care nu este mulțumit de ceea ce prevede PUG, poate să ceară Consiliului General o derogare”, adaugă primarul general al Capitalei, citat de Mediafax.

 

Citeşte şi: Volumul lucrărilor de construcții, scădere uşoară în 2021

 

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în 2021 față de anul precedent, ca serie brută, cu 0,6%, a anunțat Institutul Național de Statistică. Astfel, în 2021, ca serie brută, pe elemente de structură, s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale (-22,6%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-7,9%), în timp ce la lucrările de construcţii noi au crescut cu 5,9%. De asemenea, pe obiecte de construcţii, clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti s-au înregistrat scăderi cu 11,4%, respectiv cu 6,2%, în timp ce clădirile rezidenţiale au crescut cu 28%.

Potrivit sursei citate, în decembrie 2021 comparativ cu noiembrie 2021, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 18,7%, creştere evidenţiată astfel: lucrările de reparaţii capitale (+41,5,%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+23,9%) şi la lucrările de construcţii noi (+14,3%).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Guvernul prorogă RO e-Factura pentru două domenii economice

Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...

Protest spontan al unor angajați ai ANAF din Cluj-Napoca
Dragoș Pîslaru
Gabriel Biriș
„Lo Storto” de la Zaha Hadid, afectat de temperaturi extreme în Italia
Energie / FOTO: Freepik
TVA mai mare, taxe în creștere, consum în picaj!
Președintele Nicușor Dan conduce ședința CSAT
Licitație ANAF pentru lucruri confiscate

OUG adoptată: fără restructurare ANAF pe județe

Guvernul a adoptat luni, 30 iunie 2025, o ordonanță de...

Semiconductori
Agricultură
Miniștrii cabinetului Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Oameni pe stradă
freepik.com
Curs valutar. Foto: Mihai Ciobanu
ANAF
Freepik.com
Birou
Foto: Pexels.com
Panouri solare / Foto: Unsplash
Foto: Pexels.com
Bursă / FOTO: Freepik
Euro-dolar / FOTO: Freepik
Factura. Freepik.com

pixel