Rachetă-monstru lansată de pe un submarin! Putin jubilează
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
O nouă demonstrație de forță
O nouă demonstrație de forță
Submarinul cu propulsie nucleară Severodvinsk a lansat cu succes, pentru prima oară, o rachetă hipersonică de croazieră de tipul Zircon în cadrul unui test în Marea Barents, a anunţat luni Ministerul rus al Apărării, citat de presa de la Moscova. 

Ministerul Apărării de la Moscova califică testul drept o reuşită, notează agenţia oficială de presă TASS. Submarinul a lansat racheta din poziţia de croazieră. Pentru ca nimeni să nu pună la îndoială succesul, a fost postat și o înregistrare video. 

E adevărat că filmulețul, foarte scurt, nu prea convinge: într-un intuneric înfricoșător, apare o luminiță ce crește și crește, pentru ca brusc din mijlocul apelor să țâșnească un obiect asemănător unei rachete înălțându-se rapid spre înalturi. Putea fi orice rachetă, putea fi orice submarin, putea fi orice altceva. 

O sursă din cadrul complexului militar-industrial al Rusiei declarase pentru TASS la 30 septembrie că primul test cu Zircon de pe submarinul nuclear Severodvinsk va fi efectuat în octombrie, iar, în funcţie de rezultate, va fi programat un al doilea test în luna noiembrie de pe acelaşi submarin în timp ce se va afla în imersiune.

La 19 iulie, Rusia a anunţat că o rachetă hipersonică Zircon, lansată de fregata Amiral Gorşkov, din cadrul Flotei Nordului (Proiect 22350), din Marea Albă, şi-a atins ţinta terestră aflată la o distanţă de peste 350 km, cu o viteză de zbor de 7 Mach.

Racheta antinavală Zircon va completa dotările navelor şi submarinelor nucleare ruseşti, experţii preconizând ca aceasta să atingă o viteza de aproximativ 9 Mach pe o distanţă de mai mult de 1.000 de kilometri. Preşedintele rus Vladimir Putin s-a referit în repetate rânduri la noua generaţie de rachete ale Rusiei, despre care a spus că pot străpunge orice fel de apărare existentă la ora actuală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel