Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Radu PUCHIU remarca faptul că toți cei implicați trebuie să asigure un sistem funcțional. ”Fiecare dintre noi are o responsabilitate. Dacă orașele ar respecta minimul de standarde de securitate, problema ar fi aproape rezolvată”, spune CEO-ul H.appyCities.
Puchiu pune accent pe colaborarea dintre structurile unui oraș pe problematica de securitate cibernetică.
”Marea problemă a unui oraș este gândirea foarte nișată, pe fiecare problematică în parte: transporturile se ocupă de transport, parcurile, de parcuri etc. Într-o lume digitală, sistemele interacționează unele cu altele. Degeaba fac un sistem foarte securizat, de exemplu, pentru transporturi dacă îl deschid pentru altă structură care nu are același nivel de securitate”, subliniază Puchiu.
Referitor la problema nivelului de pregătire pentru a face față noilor provocări, șeful H.appyCities spune că instituțiile nu sunt pregătite pentru amenințările cibernetice. ”Pentru moment, noi gândim tot ca în offline. Ne trebuie o poliție pentru lumea digitală care vine. Nu sunt pregătiți pentru ce riscuri există”.
Referindu-se la problematica IoT - Internet of Things, Sergiu Zaharia remarca faptul că orice oraș trebuie să aibă un nivel minim de securitate încorporat.
”Internet of things va fi noul internet. Zeci de miliarde de echipamente interconectate. Va putea fi realizat doar aplicând o ”igienă de securitate””
Zaharia spune că zona IoT e mai greu de securizat iar una dintre soluții este Neighbourhood watch, un concept prin care fiecare echipament va avea capacitatea de supraveghere/diagnoză a echipamentelor din apropiere. ”Mediul academic ne va da soluțiile pentru securizarea acestor rețele”.
Cum stă România?
Sergiu Zaharia declară că resursa umană este foarte bună, dar paradoxul este că specialiștii în securitate cibernetică pleacă afară sau lucrează pentru companii din Vest.
”Nu avem resurse pentru securizarea viitoarelor infrastructuri de securitate și este greu să-i atragi pentru că sunt foarte bine plătiți”.
Radu Puchiu spune că sistemele de securitate dezvoltate pentru orașele din România sunt la un standard ridicat, dar subliniază faptul că sunt foarte puține sisteme de acest tip. ”Problema noastră nu este securitatea sistemelor, problema este lipsa acestora”, a conchis Puchiu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...