TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Un tribunal rus va analiza luna viitoare apelul depus de Raiffeisen împotriva unei decizii care obligă banca să plătească despăgubiri de 2 miliarde de euro (2,18 miliarde de dolari) companiei ruse Rasperia, ca urmare a eșecului unei afaceri, arată documentele instanței.
Hotărârea privind despăgubirile, emisă în ianuarie, a evidențiat riscurile cu care se confruntă Raiffeisen Bank International (RBI), cea mai mare bancă occidentală încă activă în Rusia.
Kremlinul a avertizat că acțiunile ostile împotriva Rusiei trebuie să aibă consecințe.
Audierile sunt programate pentru 24 aprilie la o curte de apel comercială din Sankt Petersburg, iar RBI a confirmat data procesului.
Litigiul vizează o plângere depusă de compania de investiții Rasperia împotriva constructorului Strabag, a acționarilor austrieci ai acestuia și a filialei ruse a Raiffeisen.
Raiffeisen deține aproximativ 6 miliarde de euro în Rusia, bani proveniți din plăți internaționale și din depozitele rusești, potrivit unei surse citate de Reuters.
Disputa cu Rasperia a apărut după eșuarea unei tranzacții prin care Raiffeisen spera să deblocheze o parte din aceste fonduri înghețate.
După decizia din ianuarie, CEO-ul Raiffeisen, Johann Strobl, a declarat că banca este „foarte, foarte încrezătoare” că va câștiga un proces în Austria pentru a revendica activele Rasperia din această țară, estimate la aproximativ 1,2 miliarde de euro (1,24 miliarde de dolari), dacă decizia instanței ruse va fi confirmată.
RBI a anunțat că filiala sa rusă a constituit un provizion de 840 de milioane de euro, sumă care reflectă valoarea despăgubirilor impuse de instanța rusă, minus ceea ce banca ar putea recupera în Austria, a explicat Strobl în februarie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...
Ministerul Transporturilor și...
Giganții industriali europeni...
Analistul economic Petrișor...
Rovinieta se scumpește din...
Vicepremierul Tanczos Barna a...
Curs valutar BNR, 3 iulie 2025.
Preşedintele Cartel Alfa,...
Criza e reală, cifrele nu mai...
Creşterea cotei generale de...
Orban mizează pe „prima casă” în campania pentru 2026.
Medicina evoluează permanent,...
Să alegi un fierăstrău...
Avertizare pentru cei care şi-au programat călătorii în...
Într-un mediu de afaceri...