Randamentele obligațiunilor guvernamentale din zona euro au crescut miercuri, atingând noi maxime ale ultimelor săptămâni, pe fondul reducerii tensiunilor comerciale, care a diminuat temerile legate de o încetinire a creșterii economice, transmite Reuters.
Analiștii au remarcat că miercuri calendarul economic a fost slab, dar investitorii și-au concentrat atenția asupra raportărilor economice din SUA, programate pentru joi, care ar putea oferi indicii suplimentare despre efectele fazei inițiale a impunerii tarifelor comerciale.
Costurile de împrumut în zona euro au urcat semnificativ încă de luni, după ce Statele Unite și China au anunțat un acord comercial preliminar. La aceasta s-au adăugat comentariile membrei consiliului executiv al Băncii Centrale Europene, Isabel Schnabel, care a sugerat că instituția ar trebui să renunțe la politica de reducere a dobânzilor.
Randamentul obligațiunilor germane pe 10 ani – considerat referința pentru zona euro – a urcat miercuri cu 1,5 puncte de bază, ajungând la 2,691%, cel mai ridicat nivel din 10 aprilie.
Piețele monetare au revizuit în sus așteptările privind rata facilității de depozit a BCE, estimând că aceasta va ajunge la 1,80% până la sfârșitul anului, față de 1,67% vinerea trecută și sub 1,55% la mijlocul lunii aprilie, când BCE lăsa să se înțeleagă că ar putea reduce dobânzile în fața riscurilor comerciale.
În același timp, investitorii atribuie o probabilitate de aproape 95% unei reduceri a dobânzii în iunie și de aproximativ 10% unei noi reduceri în iulie.
Randamentele obligațiunilor germane pe doi ani – mai sensibile la modificările de politică monetară ale BCE – au crescut cu 1 punct de bază, atingând 1,95%.
Pe piețele internaționale, randamentele titlurilor de Trezorerie americane au scăzut miercuri dimineață la Londra – cel pe 10 ani coborând cu 3 puncte de bază, la 4,47% – după ce în ziua anterioară crescuseră din cauza temerilor legate de o posibilă accelerare a inflației.
În Italia, randamentul obligațiunilor pe 10 ani a crescut cu un punct de bază, până la 3,71%, după ce atinsese 3,756%, cel mai ridicat nivel din 14 aprilie.
Diferența de randament între titlurile italiene și cele germane – indicator al primei de risc percepute pentru datoria Italiei – a fost de 99,5 puncte de bază, după ce atinsese în ziua precedentă cel mai scăzut nivel din aprilie 2021: 93,8 puncte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Contul curent al balanţei de...
Dobânzile scad ușor, dar randamentele titlurilor de stat...
Primăria Municipiului București...
Declarația privind beneficiarul...
Permisul de conducere european...
Taxele judiciare de timbru...
Comisia Europeană lansează o...
Profitul net al Hidroelectrica...
INS a cumunicat că producţia industrială a României a...
Președintele rus Vladimir Putin...
Fiscul schimbă regulile...
BNR păstrează dobânda cheie în...
UE pregătește tarife mai dure pentru importurile din...
Proiectele de acte normative...
Bursa de Valori Bucureşti...
Ministrul Burduja a salutat...
Plan de concedieri la gigantul american.
Grupaj de știri.