Decizie importantă privind prețurile la energie. Documentul a fost publicat
Guvernul s-a decis în privința...
Experții nu vin cu vești foarte bune, aceștia afirmă că respectivele țări neglijează tot mai mult corupția, pentru prima dată la o asemenea intensitate în ultimii zece ani, informează euronews.com
Indice de percepție a corupției (IPC) realizat de Transparency International a analizat 180 de țări și teritorii în funcție de nivelurile percepute de corupție în sectorul public, pe o scară de la zero (foarte corupt) la 100 (foarte transparent).
"Scăderea scorului regional al IPC în Europa de Vest și în UE demonstrează că guvernele europene trebuie să ia mai în serios lupta împotriva corupției și respectarea statului de drept", a declarat Flora Cresswell, coordonator regional al Transparency International pentru Europa de Vest.
Potrivit Transparency International, eforturile de combatere a corupției au stagnat sau au scăzut în peste trei sferturi dintre țările din regiune.
Cele mai performante țări au fost Danemarca (90), Finlanda (87) și Norvegia (84), în timp ce cele mai slab clasate au fost Ungaria (42), România (46) și Bulgaria (45).Din cele 31 de țări din această regiune, doar șase țări și-au îmbunătățit semnificativ scorul din 2012: Republica Cehă (57), Estonia (76), Grecia (49), Letonia (60), Italia (56) și Irlanda (77).
"Lipsa demersurilor în ceea ce privește controalele lasă ușa deschisă pentru corupție", a spus Flora Cresswell. "Țările trebuie să își ridice standardele și să își aplice mai bine propriile reguli pentru a intensifica eforturile împotriva corupției, protejând sistemul de justiție de interferențe și punând un obstacol în calea grupurilor de interese puternice din zona politică."
Transparency International a făcut referire, de asemenea, la directiva anticorupție a UE propusă recent, care, dacă va fi adoptată, va impune statelor membre să "transforme mita străină din partea cererii într-o infracțiune".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul s-a decis în privința...
Rating susţinut de apartenenţa...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...
Afacerile stârnesc interes până...
Data de 28 februarie 2025 este...
Donald Trump a câștigat...
Ce se întâmplă cu sezonul turistic din Santorini....
SUA ar putea tăia accesul...
Care este secretul? Nu este...
O selecție a celor semnificative informații ale zilei...
Cercetătorii chilieni au...
Hon Hai propune o colaborare cu...
La o lună după începutul celui de-al doilea mandat al...
Un cuțit de 150.000 de dolari ar putea părea pentru unii...
Bursa de la București încheie...
Libera circulație...
BNR a anunțat cotațiile valutare pentru vineri, 21...
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a vorbit despre...