24% din locuințe sunt asigurate dar PAID avertizează asupra zonelor vulnerabile
Gradul de acoperire prin...
Experții nu vin cu vești foarte bune, aceștia afirmă că respectivele țări neglijează tot mai mult corupția, pentru prima dată la o asemenea intensitate în ultimii zece ani, informează euronews.com
Indice de percepție a corupției (IPC) realizat de Transparency International a analizat 180 de țări și teritorii în funcție de nivelurile percepute de corupție în sectorul public, pe o scară de la zero (foarte corupt) la 100 (foarte transparent).
"Scăderea scorului regional al IPC în Europa de Vest și în UE demonstrează că guvernele europene trebuie să ia mai în serios lupta împotriva corupției și respectarea statului de drept", a declarat Flora Cresswell, coordonator regional al Transparency International pentru Europa de Vest.
Potrivit Transparency International, eforturile de combatere a corupției au stagnat sau au scăzut în peste trei sferturi dintre țările din regiune.
Cele mai performante țări au fost Danemarca (90), Finlanda (87) și Norvegia (84), în timp ce cele mai slab clasate au fost Ungaria (42), România (46) și Bulgaria (45).Din cele 31 de țări din această regiune, doar șase țări și-au îmbunătățit semnificativ scorul din 2012: Republica Cehă (57), Estonia (76), Grecia (49), Letonia (60), Italia (56) și Irlanda (77).
"Lipsa demersurilor în ceea ce privește controalele lasă ușa deschisă pentru corupție", a spus Flora Cresswell. "Țările trebuie să își ridice standardele și să își aplice mai bine propriile reguli pentru a intensifica eforturile împotriva corupției, protejând sistemul de justiție de interferențe și punând un obstacol în calea grupurilor de interese puternice din zona politică."
Transparency International a făcut referire, de asemenea, la directiva anticorupție a UE propusă recent, care, dacă va fi adoptată, va impune statelor membre să "transforme mita străină din partea cererii într-o infracțiune".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Gradul de acoperire prin...
Transocean Barents, unitatea mobilă de foraj offshore...
Sesiune de înscriere a dealerilor în Programul Rabla...
Fiscul atrage atenția celor care obțin venituri din...
Până la 68% dintre breșele de...
Gazprom a oprit livrările de gaz către Austria, o...
Prima doamnă a Braziliei, Janja...
Renumitul investitor Warrenn...
ByteDance Ltd., compania-mamă a TikTok, și-a stabilit o...
Președintele ales Donald Trump a anunțat că omul de...
Selecție a celor mai interesante știri ale zilei.
Ungaria intenţionează să reducă...
Gazprom a tăiat gazele către...
WhatsApp, cea mai populară aplicație de mesagerie din...
Ministerul Energiei salută...
Prețurile energiei electrice în Europa continuă să...
Viitorul secretar al Sănătății din administrația Trump...
Grupaj de ştiri.
Rompetrol Rafinare raportează rezultate consolidate în...
Preţurile de referinţă la gaze...
Emisiile de gaze cu efect de...