RAR, precizări legate de anvelopele ”all season”
Autor: Matei Ion | 14 oct, 09:54
Registrul Auto Român
Registrul Auto Român
Registrul Auto Român (RAR) face precizări legate de o informație falsă care circulă și conform căreia șoferii autoturismelor care au cauciucuri ”all season” vor fi amendați dacă circulă cu aceste anvelope în sezonul rece.

Registrul Auto Român respinge cu fermitate informațiile apărute în presă în ultimele zile care afirmă că posesorii de anvelope promovate comercial drept ”all season” vor fi sancționați dacă folosesc acest tip de pneuri în timpul sezonului rece, se arată într-un comunicat de presă.

Registrului Auto Român face anumite precizări referitoare obligativitatea utilizării anvelopelor de iarnă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

Această obligativitate a fost introdusă prin Ordonanța Guvernului nr.5/2011 de modificare și completare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată în 2006. Aspectele privitoare la utilizarea anvelopelor de iarnă nu au suferit modificări de la acel moment.

RAR: Peste 45% dintre vehiculele controlate în trafic aveau PROBLEME MAJORE în 2020

G Ad:

„TOATE anvelopele, indiferent de denumirea lor comercială, care sunt marcate cu literele M și S (însemnând noroi și zăpadă), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerințele de utilizare în condițiile specifice de iarnă prevăzute în legislația națională rutieră…Registrul Auto Român nu a făcut în ultima perioadă nicio altă declarație de presă având ca subiect anvelopele de iarnă!” se arată în documentul emis de RAR.

Așadar, nu există sancțiuni pentru anvelopele marcate cu literele M sau N când sunt utilizate pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

Ştiri Recomandate

Este COD ROŞU! Avertizare de călătorie în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de...

Horoscop. Decembrie, luna SUCCESULUI pentru aceste zodii

Ultima lună a anului 2021 va fi o perioadă puternică din...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro