Rasismul stă la baza roboților albi
Autor: Alex Dinu
Data publicării:
Roboti
Roboti
Cei mai cunoscuţi roboţi sunt din filme precum "Eu, robotul", în care joacă Will Smith, şi Eve din "Wall-E", iar din realitate - Asimo de la Honda, Walker, realizat de UBTECH, Atlas de la Boston Dynamics, chiar şi Valkyrie făcut de NASA. Toţi aceştia sunt construiţi din materiale albe, strălucitoare. Iar unele modele umanoide arată ca alte celebrităţi precum  Audrey Hepburn şi Scarlett Johansson.

Explicaţia pentru această tendinţă în tehnologie de a folosi albul ar putea fi rasism, potrivit noului studiu. 

"Discriminarea faţă de roboţii negri este rezultatul discriminării afro-americanilor", a explicat cercetătorul-şef Christoph Bartneck, de la The Next Web. El a declarat pentru CNN: "Este uimitor să vezi că oameni care nu au avut nicio interacţiune cu roboţi devin rasişti faţă de aceştia". 

Cercetătorii consideră că aceasta este o chestiune care nu poate fi lăsată deoparte. "Dacă roboţii sunt creaţi să fie profesori, prieteni sau însoţitori, de exemplu, atunci va fi o problemă serioasă dacă aceste ocupaţii vor fi îndeplinite de roboţi care sunt catalogaţi albi", conform studiului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel