Avertismente ignorate: ce arată documentele confidențiale despre bugetul României
România se apropie periculos de...
Fondul face parte din instrumentul de redresare Next Generation şi se va concentra pe susţinerea rezilienţei pieţei forţei de muncă, sprijinirea locurilor de muncă, a IMM-urilor şi a familiilor cu venituri mici, precum şi pe stabilirea unor baze viabile pentru tranziţiile digitală şi verde şi pentru o redresare socio-economică durabilă.
În cadrul reuniunii la nivel înalt a Consiliului European din 17 - 21 iulie, şefii de stat sau de guvern din UE au convenit să aloce fondului un buget de 47,5 miliarde de euro. Acest acord nu constituie sfârşitul procesului legislativ, dar, pentru a asigura o redresare rapidă în contextul crizei provocate de coronavirus, este important ca statele membre să treacă la o programare rapidă a resurselor.
UE a prelungit cu un an SANCȚIUNILE împotriva Coreei de Nord
Pentru punerea în practică rapidă a iniţiativei REACT-EU, statele membre ar trebui să urmeze recomandările prevăzute în scrisorile Comisiei: să vizeze zonele geografice cel mai grav afectate de pandemie şi care sunt cel mai puţin reziliente, să ia în considerare recomandările specifice fiecărei ţări din cadrul semestrului european şi să respecte principiul parteneriatului. Resursele REACT-EU ar trebui să fie mobilizate şi pentru proiecte care sprijină obiectivele UE în materie de climă. De asemenea, proiectele ar trebui atât să abordeze consecinţele pandemiei, cât şi să faciliteze tranziţia către o economie şi societăţi verzi şi digitale care să fie mai reziliente.
"Resursele din cadrul iniţiativei REACT-EU vor avea o importanţă crucială în următorii trei ani pentru redresarea economiei care suferă efectele crizei provocate de coronavirus. Le recomandăm statelor membre să profite de această ocazie în modul cel mai productiv şi eficient pentru o redresare solidă, verde, digitală şi caracterizată prin coeziune", a declarat comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.
La rândul său, comisarul pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit a afirmat: "REACT-EU va fi o resursă importantă pentru abordarea provocărilor legate de locurile de muncă şi incluziunea socială în aceste vremuri de perturbări fără precedent. Comisia este pregătită să sprijine statele membre în ceea ce priveşte maximizarea valorii adăugate a acestei resurse".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
România se apropie periculos de...
Bursa închide pe minus vineri,...
Sistemul RO e-Transport a...
Andrei Badalov, în vârstă de 62...
IMM România nu este de acord cu...
Fondul Proprietatea a emis...
Românii pot investi din nou în...
Ministerul Finanțelor anunță...
Măsurile fiscale luate în regim...
Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.
Nutella s-ar putea scumpi...
Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...