Proiectul Ro-HydroHub. Câciu: ”Este un model care trebuie perpetuat”
La Palatul Victoria, a fost...
Fu Linghui, un purtător de cuvânt al NBS (Biroul Național de Statistică al Chinei), a explicat că acest lucru se datorează faptului că statisticile actuale "trebuie îmbunătățite", arată CNN.
Numărul studenților din această grupă de vârstă a crescut în ultimii ani, iar principala lor sarcină ar trebui să fie studiul, mai degrabă decât să caute locuri de muncă, a spus el.
Determinarea intervalului de vârstă al "tinerilor în căutarea unui loc de muncă" necesită, de asemenea, studii suplimentare, deoarece tinerii petrec acum mai mulți ani la școală, a adăugat el.
NBS va efectua acum "cercetări aprofundate" pentru a-și îmbunătăți metodologia, a mai declarat Fu Linghui, adăugând că datele vor fi publicate din nou odată ce procesul va fi finalizat. El nu a oferit un termen.
Suspendarea vine după ce rata șomajului în rândul tinerilor din China a atins în ultimele luni recorduri consecutive. Din aprilie până în iunie, rata șomajului pentru persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani a ajuns la 20,4%, 20,8% și, respectiv, 21,3%.
Un număr record de 11,6 milioane de absolvenți de facultate din China au fost în căutarea unui loc de muncă în acest an. Aceștia se confruntă cu perspective sumbre, deoarece economia chineză a pierdut din avânt după al doilea trimestru, când o revenire post-pandemică s-a estompat.
Datele de marți au indicat, de asemenea, încă o lună de creștere temperată în cea de-a doua mare economie a lumii. Cheltuielile de consum, producția industrială și investițiile în active fixe au continuat să încetinească în iulie față de anul trecut, potrivit NBS.
Vânzările cu amănuntul au crescut luna trecută cu 2,5% față de anul trecut, încetinind față de creșterea de 3,1% înregistrată în iunie. A fost cea mai slabă creștere a consumului din decembrie, când China a eliminat restricțiile privind pandemia.
Producția industrială a fost, de asemenea, sub așteptări. Aceasta a crescut cu 3,7% în iulie față de anul precedent, comparativ cu o creștere de 4,4% în iunie.
Investițiile în active fixe au crescut cu 3,4% în iulie, față de creșterea de 3,8% înregistrată în iunie.
Economia se confruntă cu o cerere slabă de pe piețele globale și cu o criză imobiliară în plină desfășurare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La Palatul Victoria, a fost...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...