În plină degringoladă, Germania, prima economie a UE, își decide viitorul
Favoriți în sondaje,...
"La solicitarea vicepremierului Chinei Liu He şi în cinstea sărbătoririi, pe 1 octombrie, a celei de-a 70-a aniversări a Republicii Populare Chineze, am convenit, ca semn de bunăvoinţă, să amânăm de la 1 la 15 octombrie creşterea tarifelor vamale asupra unor bunuri echivalând cu 250 miliarde de dolari (de la 25% la 30%)", a explicat Trump într-o postare pe Twitter.
Preocupată să limiteze impactul războiului comercial asupra economiei, China anunţase mai devreme anularea taxelor vamale suplimentare la 16 categorii de produse importate din SUA. Cele două mari puteri mondiale au pornit în martie 2018 un război comercial nemilos care s-a concretizat în impunerea reciprocă de taxe vamale asupra schimburilor bilaterale în valoare de sute de miliarde de dolari.
Toate rundele de negociere organizate până în prezent au eșuat. La începutul lunii mai, cele două părţi au fost la un pas de semnarea unui cord comercial, dar discuţiile au fost întrerupte brusc după ce administraţia Trump a acuzat Beijingul că nu şi-a respectat toate angajamentele. Washingtonul solicită autorităţilor chineze să înceteze practicile comerciale pe care le consideră "neloiale", în special transferul forţat de tehnologie, subvenţiile masive acordate întreprinderilor sau furtul de proprietate intelectuală.
Citește și Când războiul comercial amenință Europa. Țările vizate
Preşedintele american a insistat că va semna un acord doar dacă va fi unul bun, adică doar dacă acesta va conţine "schimbările structurale" aşteptate. După eşecul negocierilor din primăvară, tensiunile comerciale s-au dublat ca intensitate, iar războiul tarifar a fost continuat. Astfel, Washingtonul a impus pe 1 septembrie tarife vamale crescute unor bunuri în valoare de o sută de miliarde ce vor fi urmate de noi creşteri, prevăzute pentru luna octombrie.
Până la sfârşitul anului, Donald Trump intenţionează să taxeze suplimentar aproape toate importurile provenind din China.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
România, în fruntea producției...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...