Piețele prind avânt după acordul comercial SUA - UE: Bursele cresc, euro se întărește
Bursele globale au crescut,...
Uniunea Europeană a decis vineri blocarea tuturor activelor preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, şi ale ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat agenţiei Reuters un oficial european, scrie Agerpres.
Sub rezerva anonimatului, sursa respectivă a dezvăluit că ambasadorii statelor membre ale UE au decis sancţionarea personală a liderului de la Kremlin şi a şefului diplomaţiei de la Moscova chiar înainte de aprobarea următorului pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, ca reacţie la invadarea Ucrainei.
Cu puţin timp înainte, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski ceruse Uniunii să sancţioneze Rusia mai rapid şi mai drastic. Oficialul citat de Reuters susţine că "ne mişcăm cât de repede putem" şi a adăugat că ar putea fi decise sancţiuni şi împotriva altor oligarhi ruşi, care nu au fost afectaţi până acum de măsurile luate de UE.
Șefii de stat și de guvern din UE, reuniți în cadrul unui summit de urgență la Bruxelles, pregătesc un al treilea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, care ar putea fi introdus în cazul în care situația din Ucraina se va deteriora, a anunțat aceeași sursă cadrul uneia dintre delegațiile UE în marja reuniunii.
"Practic, nu au fost alte subiecte, despre ceea ce se întâmplă în Ucraina s-a vorbit de la bun început, context în care au început dezbaterile pe marginea pregătirii unui al treilea pachet de sancțiuni", a spus sursa recpectivă.
Potrivit acesteia, noul pachet de măsuri restrictive ar putea include deconectarea Rusiei de la sistemul internațional de plăți SWIFT. "Ar putea fi deconectarea de la SWIFT, dar nu există încă o decizie. Unele țări fac presiuni în acest sens, iar altele sunt împotrivă", a explicat el, adăugând că Germania se numără printre acestea din urmă.
Sursa a dezvăluit, de asemenea, că liderii au abordat posibilitatea de a-l pune pe lista neagră pe președintele rus Vladimir Putin. "Includerea lui Putin pe lista neagră este o altă opțiune a celui de-al treilea pachet care se discută. Nu există încă o decizie precisă nici în această privință", a spus el.
Citește și Război în Ucraina. Companiile din România controlate de ruși, domeniile în care activează
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bursele globale au crescut,...
Oportunitate pentru cei care...
SUA şi UE au decis să ridice...
România riscă să încheie anul...
Președintele american Donald Trump a anunțat duminică...
- Antreprenorii români îmbătrânesc: peste două treimi...
Fostul mare campion de tenis...
Recolta de grâu a României ar...
Numărul beneficiarilor de pensii speciale a ajuns, în...
Confederaţia patronală...
Capitalizarea Bursei de la...
Zeci de localități din opt...
Pentru prima dată din anii ’90,...
Modificările de TVA care intră...
Curtea Constituțională a...
India trăiește o revoluție a...
Negocierile pentru un nou acord...
Șoferii care alimentează cu...
Valul de căldură lovește din plin sudul României cu...
Exploatarea gazului natural în...
Autoritatea pentru...
Cosmin Ghiţă, CEO...
Autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, cu excepţia...
Ministerul Finanțelor a emis un...