Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Uniunea Europeană a decis vineri blocarea tuturor activelor preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, şi ale ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat agenţiei Reuters un oficial european, scrie Agerpres.
Sub rezerva anonimatului, sursa respectivă a dezvăluit că ambasadorii statelor membre ale UE au decis sancţionarea personală a liderului de la Kremlin şi a şefului diplomaţiei de la Moscova chiar înainte de aprobarea următorului pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, ca reacţie la invadarea Ucrainei.
Cu puţin timp înainte, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski ceruse Uniunii să sancţioneze Rusia mai rapid şi mai drastic. Oficialul citat de Reuters susţine că "ne mişcăm cât de repede putem" şi a adăugat că ar putea fi decise sancţiuni şi împotriva altor oligarhi ruşi, care nu au fost afectaţi până acum de măsurile luate de UE.
Șefii de stat și de guvern din UE, reuniți în cadrul unui summit de urgență la Bruxelles, pregătesc un al treilea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, care ar putea fi introdus în cazul în care situația din Ucraina se va deteriora, a anunțat aceeași sursă cadrul uneia dintre delegațiile UE în marja reuniunii.
"Practic, nu au fost alte subiecte, despre ceea ce se întâmplă în Ucraina s-a vorbit de la bun început, context în care au început dezbaterile pe marginea pregătirii unui al treilea pachet de sancțiuni", a spus sursa recpectivă.
Potrivit acesteia, noul pachet de măsuri restrictive ar putea include deconectarea Rusiei de la sistemul internațional de plăți SWIFT. "Ar putea fi deconectarea de la SWIFT, dar nu există încă o decizie. Unele țări fac presiuni în acest sens, iar altele sunt împotrivă", a explicat el, adăugând că Germania se numără printre acestea din urmă.
Sursa a dezvăluit, de asemenea, că liderii au abordat posibilitatea de a-l pune pe lista neagră pe președintele rus Vladimir Putin. "Includerea lui Putin pe lista neagră este o altă opțiune a celui de-al treilea pachet care se discută. Nu există încă o decizie precisă nici în această privință", a spus el.
Citește și Război în Ucraina. Companiile din România controlate de ruși, domeniile în care activează
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...