Război Rusia-Ucraina, bilanţul distrugerilor. Ce daune spune fiecare armată că a provocat celeilalte
Autor: Mihai Ciobanu
Data publicării:
Foto: Telegram
Foto: Telegram
Armatele ruse şi ucrainene vin cu informaţii - neverificate oficial - despre pagubele pe care le-au provocat părţii adverse.

În cel mai recent raport, armata ucraineană afirmă că a ucis peste 12.000 de soldați ruși și a distrus 374 de tancuri, 1.226 de mașini blindate de luptă și 140 de sisteme de artilerie.

Ministerul rus al Apărării afirmă că forțele sale au distrus 3.687 de instalații militare ucrainene de la începutul atacului asupra țării, precum și 99 de avioane, 1.194 de tancuri și vehicule blindate de luptă și 443 de tunuri de artilerie de câmp, relatează agenția rusă de presă Interfax. BBC nu a reușit să verifice afirmațiile niciuneia dintre părți, citează Mediafax.

 

Citeşte şi: 9 morţi şi 57 de răniţi după atacul Rusiei asupra bazei militare de la Iavoriv

 

Cel puţin nouă persoane au murit şi 57 au fost rănite în atacul aerian de duminică al forţelor ruse asupra bazei militare occidentale de la Iavoriv, în vestul Ucrainei, în apropiere de graniţa cu Polonia, a anunţat guvernatorul regiunii Lvov, potrivit Reuters.

Potrivit guvernatorului, Rusia a lansat 30 de rachete asupra bazei militare. Ministrul ucrainean al Apărării, Olekssi Reznikov, a spus că la baza militară de la Iavoriv lucrau instructori militari străini, dar că nu este clar dacă vreunul dintre ei era prezent acolo la momentul atacului.

 

Citeşte şi: Atac al forţelor ruse asupra unei baze în apropiere de frontiera cu Polonia, anunţă Kievul

 

Forţele ruse au bombardat duminică o bază militară în regiunea Lvov, în vestul Ucrainei, situată în apropiere de frontiera cu Polonia şi care până acum a fost relativ ferită de conflict, au anunţat autorităţile ucrainene, preluate de AFP şi Reuters. 

"Ocupanţii au efectuat un atac aerian asupra Centrului internaţional pentru menţinerea păcii şi securităţii. Conform informaţiilor preliminare, ei au lansat opt rachete", a informat administraţia regională din Lvov într-un comunicat.

Această bază militară este situată la Iavoriv, la circa 40 de km nord-vet de Lvov şi la circa 20 de km de frontiera cu Polonia, ţară membră a NATO.

Ea a servit în ultimii ani ca bază de antrenament pentru forţele ucrainene sub coordonarea unor instructori străini, în special americani şi canadieni.

Baza din Iavoriv a fost de asemenea unul din principalele centre folosite pentru exerciţii militare comune între forţele ucrainene şi cele ale NATO. Trupele străine au părăsit Ucraina cu puţin timp înainte de invazia rusă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel