Răzvan Cuc, despre companiile aeriene low-cost: Aceste prețuri mici au dus la un dezechilibru major

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Răzvan Cuc, despre companiile aeriene low-cost: Aceste prețuri mici au dus la un dezechilibru major
Răzvan Cuc, despre companiile aeriene low-cost: Aceste prețuri mici au dus la un dezechilibru major
EXCLUSIV
Vicepreședinte al Comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Senatul României, a explicat în cadrul dezbaterii, Asigurarea, centura de siguranţă în transporturi, organizată de DC MEDIA GROUP care sunt pericolele din spatele unui bilet ieftin de avion.

Este foarte important ca la un pachet turistic, dar eu o să mă axez mai mult pe componenta de transport aerian, să fim atenți la toate aceste politici ale unor companii aeriene de a avea prețuri foarte mici. Aceste prețuri mici au dus la un dezechilibru major al companiilor respective, care ulterior au ajuns într-o stare destul de dificilă din punct de vedere economic. S-a ajuns la neplăcuta situație la care am asistat cu toții, cu ceva timp în urmă, vis-a-vis de Blue Air. 

În mod normal, conform legislației europene, toate costurile sunt suportate de companiile aeriene, iar aici ți se pune la dispoziție o cameră de hotel dacă ți se anulează cursa, ești despăgubit dacă nu mai vrei să efectuezi cursa, asta în condițiile în care vorbim despre niște companii sănătoase din punct de vedere financiar și economic. Altfel se întâmplă reversul medaliei și oamenii rămân blocați. Și ați văzut atunci că statul român a făcut un efort pentru a-și aduce înapoi oamenii care erau plecați în diverse destinații și au fost puși în neplăcuta situație de a nu mai putea reveni în țară.

Din punct de vedere financiar trebuie să fim realiști. Statul nu poate veni să susțină el pierderile. Fiecare companie aeriană este de sine stătătoare și practic ar fi o concurență neloială dacă ar face asta, a declarat Răzvan Cuc, Vicepreședinte al Comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Senatul României.

 

Youtube video image

Citește și: Soluţie pentru a avea autostrăzi mai repede. Răzvan Cuc, despre modelul polonez: Lucruri benefice pentru România

Senatorul Răzvan Cuc, ministrul al Transporturilor în guvernarea PSD, a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre soluţiile pentru ca proiectele de infrastructură să nu se mai blocheze în contestaţii iar, astfel, România să aibă autostrăzi mai repede.

"Ar fi o idee bună să îmbrăţişăm modelul polonez, în privinţa instanţelor specializate (n.r. – pe tot ceea ce înseamnă licitaţii, contestaţii, litigii care ţin de domeniul infrastructurii)", a afirmat, în emisiunea cu senatorul Răzvan Cuc, Bogdan Chirieac.

"Sunt nişte lucruri care, dacă se vor implementa, într-adevăr vor fi foarte benefice pentru infrastructura şi pentru proiectele din România. Eu, în 2017, am emis un ordin de ministru, ordinul 600, prin care veneam să întăresc poziţia statului român în derularea contractelor cu firmele care construiesc. De ce? Am constatat, în prima perioadă, că foarte multe firme care activau în domeniul autostrăzilor, în loc să se preocupe mai mult de construirea lor, se preocupau mai mult de a găsi elemente să stagneze lucrările, să dea în judecată statul român, să nu ne judecăm în România ci să ne judecăm la Curtea de Arbitraj de la Paris, unde România de obicei pierde pe bandă rulantă pentru lucruri pentru care, din păcate, nu eram noi responsabili ca şi minister. (...) Am dat acest ordin prin care am interzis multe dintre deficienţele care se derulau în contactele din România. După plecarea mea ordinul a fost contestat de către câteva firme – nu din România – care activau în domeniu, s-a câştigat procesul dar la un moment dat acest ordin a fost anulat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bani / Foto: DCBusiness
Daniel Dăianu
Gazprom
Sediul Ministerului Finanțelor / Foto: Silviu Matei / Agerpres
Contor electric
Bluesky

O nouă rețea socială, luată în colimatorul UE

Bluesky, platforma socială descentralizată care a...

Deficit bugetar
Bitcoin
Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook

Bursa de la Bucureşti a închis în creştere şedinţa de marţi

Bursa de Valori Bucureşti a închis în creştere şedinţa...

Date ROBOR

Indicele ROBOR la trei luni a urcat, marţi, la 5,87% pe an

Indicele bancar ROBOR a înregistrat o nouă creştere.

Instalație de gaze
Foto: Oana Pavelescu
O persoană votează cu ocazia alegerilor prezidențiale / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
TikTok
foto: pexels.com
Gabriel Zetea
Trump. Foto: Pexels.com
O scădere semnificativă
Industrie / Sursa: Freepik.com
Bani - calcule

BNR: Creştere a depozitelor în lei şi valută ale populaţiei

BNR a transmis un comunicat în care sunt prezentate...

Liga spaniolă / Sursa foto: Shutterstock

Hola, España! Premiere fotbalistice în La Liga Spania

Pasiune, ritm, culoare - aceasta este Spania, iar...

Gazprombank / FOTO: Wikipedia

Turcia sare în ajutorul Gazprombank și negociază cu SUA

Această măsură este esențială pentru ca Turcia să poată...

Cimitir de mașini / FOTO: Captură de ecran
Nissan / FOTO: Unsplash

Nissan caută un investitor pe termen lung

În mod specific, compania este interesată de...

Mgmenergo / FOTO: Pexels
Izolații / FOTO: Pexels
Telefon mobil / FOTO: Freepik

Huawei renunță la Android

Este o decizie majoră, care reflectă ambițiile Huawei de a-și construi un...


pixel