Rețeaua de sănătate Regina Maria preia Spitalul Première din Timișoara, cel mai mare spital privat din vestul țării

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Regina Maria
Regina Maria
  • Regina Maria
După trei ani de prezență în Timișoara, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA, singura care deține trei spitale cu acreditări internaționale, își consolidează expertiza medicală prin preluarea spitalului Première, cel mai mare spital privat multidisciplinar din regiunea de vest a țării.

Spitalul Première se remarcă prin înalta pregătire a echipelor medicale, alcătuite din cei mai buni profesioniști din zonă, înalt specializați în obstetrică, chirurgie ginecologică, medicină materno-fetală, ortopedie, neurochirurgie și chirurgie generală.

”Am găsit în Première un partener strategic preocupat de excelența în servicii medicale, în aceeași măsură în care suntem și noi. A contat foarte mult că trei dintre spitalele REGINA MARIA dețin opt acreditări internaționale, ceea ce demonstrează preocuparea noastră permanentă pentru adoptarea și menținerea celor mai înalte standarde de siguranță și îngrijire a pacienților. Ne propunem împreună cu echipa medicală și de management a spitalului Première să extindem semnificativ serviciile medicale oferite. Astfel, construim împreună o rețea națională de îngrijire medicală, însuflețită de grijă și respect pentru pacienți.”, a punctat Fady Chreih, CEO-ul Rețelei de sănătate REGINA MARIA.

Spitalul Première dispune de ambulatoriu integrat, laborator propriu de analize medicale și un centru performant de imagistică, dotat cu RMN si CT. Spitalul are o suprafață de 5300 mp, o capacitate de 134 de paturi și dispune de 6 săli de operație și bloc de nașteri. Aici au loc peste 2500 de intervenții chirurgicale și 1400 de nașteri în fiecare an. Compania are în prezent aproximativ 300 angajați si colaboratori, iar la finalul anului 2018 a înregistrat o cifră de afaceri de 7 milioane de euro.

Printre centrele cu o înaltă expertiză medicală ale spitalului se numără: Centrul de Medicina Fetală, Centrul de Chirurgia Endometriozei, Centrul de Chirurgie Spinală, Centrul de Chirurgia Sânului, Centrul de Chirurgie Bariatrică și Centrul de Chirurgie Ortopedică Avansată.

”Spitalul Première înseamnă echipe medicale de excelență, ceea ce reiese în primul rând din pregătirea profesională impresionantă a cadrelor medicale, dar și din gradul de satisfacție a pacienților, care este, în medie, de 96%. Încă de la început ne-am dorit să oferim pacienților din Timișoara un loc în care ei să simtă că primesc grija și atenția pe care le merită și, în același timp, servicii medicale de înaltă calitate. Faptul că această dorință s-a dovedit a fi una dintre valorile comune cu Rețeaua de sănătate REGINA MARIA, mă face să cred că acest parteneriat va fi unul de succes, care va aduce beneficii majore pacienților din vestul țării.”, a declarat Prof. Univ. Dr. Radu Prejbeanu, medic primar ortopedie-traumatologie și Director Medical al Spitalului Première.

Această nouă achiziție vine după ce, în prima parte a anului 2019, REGINA MARIA a anunțat preluarea celor mai importanți furnizori de servicii de imagistică din județul Timiș, Centrele de Radioimagistică dr. Bîrsășteanu și Telescan, care numără cinci unități specializate. Astfel, rețeaua de sănătate ajunge la 13 locații în vestul țării și la o echipă de 550 de angajați si colaboratori, precum și la un portofoliu de peste 40.000 de abonați în regiune. Prin această expansiune rapidă în zona de vest a țării, operatorul privat de servicii medicale vizează poziția de lider regional și păstrarea unui nivel înalt de calitate a actului medical, în toate regiunile în care are o prezență puternică.

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA a deschis prima unitate medicală din Timișoara la sfârșitul anului 2015. Un an mai târziu, a preluat centrele medicale Dr. Grigoraș – un alt furnizor de renume pe plan local și Centrele de Radioimagistică dr. Bîrsășteanu și Telescan.

Prin această nouă tranzacție, Rețeaua REGINA MARIA se apropie de pragul de 30 de achiziții cu preluare în proporție de 100%, a business-ului, fiind singura companie medicală cu o expertiză atât de vastă pe zona de M&A, cu o echipă dedicată de specialiști și rezultate dovedite în ce privește integrarea și dezvoltarea ulterioară a jucătorilor preluați.

Tranzacția REGINA MARIA – Spitalul Première este în curs de avizare la Consiliul Concurenței.

În procesul de tranzacție, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA a fost asistată de o echipă de avocați de la Filip&Company, coordonați de partenerul Ioana Roman si de o echipă condusă de partenerul Miruna Enache de la Ernst & Young, pentru aspecte fiscale.

Acționarii Première au fost asistați pentru aspecte strategice și financiare de dl. Florin Cerna de la BrinkThink Management și de o echipă de avocati de la D&B David și Baias condusă de partenerul Anda Rojanschi.

Despre Rețeaua de sănătate REGINA MARIA

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA reunește in acest moment peste 5.500 de angajați și colaboratori în cele 65 de locații proprii din Bucureşti şi din țară. REGINA MARIA și-a câștigat poziția de lider pe piața medicală românească datorită calității serviciilor oferite și a numărului de unități medicale prin intermediul cărora deservește peste 3 milioane de pacienți. Totodată, REGINA MARIA are un portofoliu de peste 500.000 de abonamente medicale. În cifre, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA înseamnă: 65 de locații proprii, 7 spitale, 4 centre cu spitalizare de zi, 4 maternități, 10 campusuri medicale, 27 centre de imagistică, 35 de laboratoare de analize, bancă proprie de celule stem și peste 290 de policlinici partenere în țară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia

pixel