Se apucă din nou de treabă la Răstolița! Hidrocentrala prinde viață după 35 de ani
Guvernul dă undă verde reluării...
Întrebările sunt legate de locuința persoanei recenzate, de studiile aceetuia, etnia de care aparține și altele.
Altfel spus, interviul față în față are rolul de a colecta date statistice care se obțin prin întrebările incluse în formular și care sunt trecute în spațiile aferente răspunsurilor oferite de persoane chestionată.
De subliniat că, în această etapă a interviului direct, recenzorii îi vor vizita doar pe cei ce nu au parcurs etapa autorecenzării.
Atenție însă, întrebările NU vizează, sub nicio formă, cardurile bancare, veniturile realizate, istoricul medical sau de vaccinare ori simpatiile politice ale persoanei recenzate.
În schimb, se pun întrebări legate de locuința celui recenzat (forma de proprietate a locuinţei, numărul de camere folosite pentru scopuri profesionale, dotarea locuinţei cu instalaţie de aer condiţionat, materialul de construcţie al pereţilor exteriori ai clădirii etc.), limba maternă, religia și altele.
Datele colectate de recenzori sunt folosite, potrivit OUG 19/2020, doar în scopuri statistice şi de cercetare ştiinţifică și nu vor ajunge la autorități ale statului, precum Fiscul sau Poliția.
Încă un aspect extrem de important: recenzarea față în față nu se înregistrează video sau audio, iar relația dintre recenzor și recenzat este una total confidențială.
Citește și Începe recenzarea pe teren a populației. Ce amendă rişti dacă nu-i răspunzi recenzorului
Durata interviului față în față depinde de numărul de secțiuni ale chestionarului la care trebuie să răspundă o persoană. Numărul poate fi diferit în funcție de datele preexistente în sursele administrative, de numărul de persoane din care este alcătuită gospodăria și de caracteristicile socio-economice ale fiecărei persoane, care implică un număr diferit de întrebări la care o persoană trebuie să răspundă. În mod obișnuit, durata de recenzare poate varia între trei și zece minute pentru fiecare persoană.
E important de știut că refuzul de a oferi informațiile cerute de recenzori ori furnizarea de informații incomplete sau incorecte reprezintă contravenții, ce pot fi sancționate cu amendă între 1.000 și 3.000 de lei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul dă undă verde reluării...
Piața de capital din România a...
Coridorul Sudic de Gaze a avut...
Berlinul finanțează accesul...
Liderul american a reacționat prompt la decizia...
Cursul valutar rezultat din...
Cele două referințe mondiale de...
Uniunea Europeană are din nou...
Este vorba despre un tip de armament care joacă un rol...
Operatorii de platforme digitale care intermediază...
Noi indicii despre scenariul...
Tarifele vamale afectează...
Bursa de la București deschide...
Cursuri gratuite pentru...
Bitcoin scade sub 83.000 de dolari, pe fondul temerilor...
Tarifele lui Trump provoacă...
Camera de Comerț și Industrie a...
Bursa de Valori București...
România lansează apeluri de...
Ministrul Energiei, Sebastian...
Grupaj de știri.
Anunțul creșterii tarifelor...
Grupul german Siemens a anunțat...
Doi senatori de rang înalt din...
Retrogradarea Chinei survine la o zi după ce Statele...
Săptămâna viitoare, UE va decide cu privire la răspunsul...