O nouă zi de creșteri la Bursa de la București: BET trece de 17.370 de puncte
Lichiditate solidă și aprecieri...
Astfel, economistul șef al OECD, Laurence Boone crede că lumea va continua să sufere în următorul deceniu, dacă guvernele se vor limita la decizii pe termen scurt în domeniul financiar - bugerat, fiscal, monetar. ”Cel mai tare ne sperie prognozele tot mai pesimiste, ceea ce reflectă, de fapt, problemele structurale nerezolvate decât rezultatele unor șocuri ciclice. Este greșit să intepretezi aceste mișcări ca factori conjuncturali, ce pot fi rezolvați prin modificarea politicilor fiscale și de creditare. Acest șocuri au un caracter structural”, a subliniat expertul.
Conform prognozelor OECD, economia globală va înregistra anul viitor o creștere de 2,9% și de 3% în 2021. Previziuni care stau însă sub semnul întrebării, ținând cont de tensiunile existente, în special în domeniul comerțului. Pentru că, arată analiștii organizației, chiar dacă restricțiile recent introduse vor fi ridicate, incertitudinea și neîncrederea se vor menține. O stare de spirit care va afecta creșerea investițiilor în programe industriale care, potrivit OECD, vor scădea la aproximativ 1,2% de la 2% în 2018.
Citește și Vine recesiunea? Bogații lumii știu ceva și acționează
Probleme din sfera comerțului și investițiilor înseamnă că guvernele trebuie să-și revizuiască radical politicile. Simpla anulare a tarifelor instituite în ultimii doi ani nu rezolvă nimic. Iată de ce, poate se impune o modificare a normelor globale, cu reducerea subvențiilor care subminează comerțul.
Pe de altă parte, raportul OECD trage un semnal de alarmă în legătură cu politicile ecologice pe fondul devastatoarelor incendii din Brazilia și Australia, dar și a inundațiilor din Veneția, fenomene puse de numeroși experți pe seama schimbărilor climatice. Autorii studiului arată că, pe lângă efectele negative ale emisiilor de gaze cu efect de seră, reacțiile anemice ale guvernelor nu fac decât să agraveze situația. Absența unor măsuri coerente și ferme va avea consecințe pe termen mediu, unele nebănuite în prezent.
”Situația rămâne extrem de fragilă, iar provocările structurale dau fiori pe șira spinării. Avem o singură fereastră de oportunități care ne permite să evităm stagnarea: trebuie restabilită stabilitatea și încrederea, se impun investiții care să fie spre binele tuturor”, a concluzionat Boone
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Lichiditate solidă și aprecieri...
Donald Trump ar dori să vadă...
Eveniment de proporții la...
Hidroelectrica a semnat un...
Reformă de amploare la...
„Este prețul libertății” – așa...
Trump atacă dur China pentru că...
Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...
Poziție fermă a SUA împotriva...
Guvernul pregătește compensații...
Leul s-a apreciat ușor joi în...
Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...
După ce a jucat încă de la...
În ședința de Guvern de astăzi,...
Guvernul urmează, în ședința de...
Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...
Firme care întrețin spații...
Cătălin Leonte, Director...
ROBOR în ușoară creștere,...
Guvernul continuă Programul de...
Cristian Popa (BNR) spune că:...
După ce a controlat inflația,...
CEC Bank acordă și în 2025...
Trump pierde omul-cheie din...
După aproape 100 de zile de...
Banii vin la timp în luna mai,...
Comisarul european Piotr...
Grupaj de știri.