Recompensa cuprinde suma de 52 milioane de dolari pentru asistenţa oferită SEC şi alte 62 milioane de dolari pentru acţiuni conexe întreprinse de către o altă agenţie. Această sumă record este mai mult decât dublă faţă de precedenta valoare, de 50 milioane de dolari, care a fost plătită în luna iunie a acestui an unui denunţător care a ajutat SEC.
"Acest premiu record este o dovadă a angajamentului SEC de a-i recompensa pe cei care oferă agenţiei informaţii de calitate. Denunţătorii au o contribuţie importantă la punerea în aplicare a legii şi suntem decişi să îi recompensăm cât mai rapid şi mai eficient posibil", a declarat preşedintele SEC, Jay Clayton.
Nici identitatea denunţătorului şi nici dosarul în care s-au oferit informaţii nu au fost dezvăluite. În total, SEC a acordate recompense în valoare de aproximativ 175 milioane de dolari către 39 de denunţători în anul fiscal care s-a încheiat în septembrie.
Legea Dodd-Frank din 2010 permite SEC să ofere recompense financiare denunţătorilor care livrează informaţii credibile şi la timp, şi care conduc la acţiuni încheiate cu succes de punere în aplicare a legii.
Citește și Salariul minim pe oră în Germania, majorat la 10,45 euro
În total, SEC a plătit aproximativ 676 milioane de dolari pentru 108 de denunţători începând din anul 2012, toţi banii provenind de la un fond alimentat de amenzile plătite de către companii şi persoane fizice pentru încălcarea legii privind tranzacţiile financiare.
Printre sancţiunile aplicate de SEC în acest an se află şi o amendă de 500 milioane de dolari impusă Wells Fargo după ce banca i-a indus în eroare pe investitori cu privire la succesul celei mai mari divizii ale sale, în timp ce, în paralel, deschidea conturi bancare false şi vindea produse inutile unor clienţi care nu le-au utilizat niciodată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...