Reducere TVA, comerț. Cine ar putea beneficia
Autor: Catalina Niculescu
Data publicării:
One Stop Shop oferă companiilor varianta de a nu se mai înregistra şi de a nu mai declara TVA în fiecare dintre statele membre UE în care datorează TVA, ci să beneficieze de servicii electronice pentru îndeplinirea acestor obligaţii prin intermediul Statu
One Stop Shop oferă companiilor varianta de a nu se mai înregistra şi de a nu mai declara TVA în fiecare dintre statele membre UE în care datorează TVA, ci să beneficieze de servicii electronice pentru îndeplinirea acestor obligaţii prin intermediul Statului Membru de Identificare.
Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea, va propune Ministerului de Finanţe şi Guvernului reducerea TVA pentru meşteşugarii şi artizanii care ajută la păstrarea tradiţiei autentice.

El a participat, vineri dimineaţă, la deschiderea Târgului Naţional de Meşteşugari şi Artizanat, care are loc în acest weekend la Muzeul Satului din Bucureşti. Ministrul a precizat că propunerea de reducere a TVA a venit din partea unui meşteşugar care a fost prezent la conferinţa de deschidere.

"Este o idee care a apărut astăzi şi tot printr-un dialog foarte serios cu reprezentanţii meşteşugarilor am putea găsi acea formulă prin care să sprijinim meşteşugarul autentic, pentru că acesta are un timp limitat, pentru că produce manual bunul respectiv şi acolo, într-adevăr, avem acea parte de suflet care se transmite fie în broderie, fie în lemn, de exemplu, şi cei care lucrează în serie şi aici ar trebui să găsim acel echilibru să îi sprijinim pe cei care duc continuitatea lucrului manual şi al tradiţiei autentice", a spus Oprea.

Întrebat dacă va prelua iniţiativa de a propune mai departe reducerea TVA, ministrul a răspuns: "Sigur că da, am şi stabilit să organizăm o dezbatere în timp cât mai scurt, în maximum o lună, apoi voi merge în continuare cu ideea către colegii mei din Finanţe şi din Guvern".

El a amintit şi de un proiect pentru o lege a meşteşugarilor, aflat în dezbatere publică în Parlament.

"Îi încurajez să se asocieze, pentru că atunci forma în care putem colabora ar fi mult mai uşoară", a sfătuit Oprea.

La rândul său, Paula Popoiu, managerul Muzeului Satului, a arătat că locul unde este organizat târgul este de fapt un mic sat, care recompune atmosfera în care s-au născut aceste tradiţii. "Nu suntem într-o piaţă, ci într-un muzeu, ceea ce înseamnă că deasupra noastră avem marca calităţii", a spus ea.

Participarea la târg a fost finanţată prin Programul naţional pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului. Expozanţii au primit finanţare pentru transport de maximum 2.000 de lei şi pentru cazare de maximum 1.600 de lei (maximum patru nopţi).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

OpenAI va detecta imaginile create cu AI generativă

Concret, este vorba despre un instrument nou al celor de...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...


pixel