Reducerea poluării în construcții. Teodora Dănilă (IMPACT): Suntem primii care am făcut acest lucru în România

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Teodora Dănilă
Teodora Dănilă
EXCLUSIV
Teodora Dănilă, Head of ESG & Investor Relations Impact Developer & Contractor, a fost invitată la dezbaterea „Upgrade România - Cum creştem investiţiile verzi în economie“, unde a vorbit despre cum poate fi redusă poluarea în construcții.

”De ce sectorul construcțiilor este unul dintre sectoarele care trebuie să aibă o dezvoltare verde, trebuie să fie sustenabil. Conform datelor la nivelul Uniunii Europene, sectorul construcțiilor generează aproximativ 40% din punctul de vedere al consumului energetic, 36% emisii de carbon, aproape o treime din apa consumată și aproximativ 25% din deșeuri. Din punctul de vedere al construcțiilor, trebuia luat în considerare întreg ciclul de construcție, care începe din momentul construcției elementelor care intră în construcții, precum beton, fier și restul, până în momentul în care o clădire este dezmembrată. Statistic vorbind, cea mai mare parte din consumul energetic în timpul dezvoltării produselor și a construcției efective: aproximativ 70%-80%”, a explicat Teodora Dănilă.  

Potrivit precizărilor sale, ”trebuie, de asemenea, avut în vedere faptul că europenii petrec undeva între 85% și 90% din timpul lor în interiorul clădirilor. Partea de clădire în sine este un ecosistem, unul dintre cele 14 care au fost identificate de către Uniunea Europeană și, în același timp, este al doilea ecosistem din punctul de vedere al importanței economice. Un domeniu unde sunt angajați în jur de 49 milioane de oameni și, ca valoare adăugată, reprezintă cam 9,6% la nivel UE, adică în jur de 1,2 miliarde de euro. Doar retailul este cel care are un număr mai mare de angajați față de sectorul construcțiilor. 

Prin urmare, dacă dorim să avem pe termen lung un mediu sustenabil, un mediu verde, un mediu ecologic, este obligatoriu să ne uităm la partea de construcții și este obligatoriu să ne uităm la întregul ciclu de viață al construcției respective. Desigur, având în vedere că partea de construcție de elemente de construcție și partea de construcție în sine generează cel mai mare consum, pentru început este important să ne concentrăm atenția în această direcție. 

Cum putem ajunge la o situație mai bună din punctul de vedere al sustenabilității? La nivel european, au fost făcuți pași importanși, prin elaborarea unor reglementări. În plus, au apărut diferite standarde pe linie de certificare a clădirilor ecologice. ”Vorbesc aici de ceea ce înseamnă BREEAM, care este o certificare internațională și care ia în considerare nu doar partea de ce se întâmplă în timpul construcției efective, ci și partea de proiectare. Momentul unei certificări BREEAM începe din momentul proiectării construcției. Când reușești să planifici și organizezi și reușești să identifici pe fiecare etapă de construcție care este impactul asupra mediului, desigur poți să definești mult mai clar care e strategia de reducere a impactului asupra mediului. Acesta este unul dintre motivele pentru care noi, la nivelul Companiei IMPACT, ne-am setat un targhet care se cheamă 80% din ceea ce construim să fie certificat BREEAM”, a spus Teodora Dănilă.

Ea a precizat că BREEAM are și aspecte care țin de calitatea vieții într-o locuință. Într-adevăr, este un standard mai mult aplicabil dezvoltărilor de birouri, însă noi am început să-l implementăm în România - suntem primii din România care am făcut acest lucru la complexul Luxuria - pentru proiecte rezidențiale. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de pe Wall Street / FOTO: Freepik
Declaratia 100
Foto:Freepik.com
Strângere de mână / FOTO: Freepik
Foto: Pexels.com
Notificare telefon

Eset, avertizare pentru cei care au cont pe Spotify

Conturile Spotify reprezintă active digitale valoroase...

Încărcare mașină electrică / sursa foto: Freepik.com
Papa Francisc

Papa Francisc a murit

A încetat din viaţă Papa Francisc.

Foto: Freepik.com
Kristalina Georgieva / Foto: FMI / Flickr

Scădere uşoară a numărului de firme dizolvate

Numărul firmelor dizolvate, în scădere cu 8,73% în...

Foto: Freepik.com
Sondă / FOTO: Freepik

Producţia de ţiţei a României scade, importurile cresc

Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 7, 6% în...

Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook
Sol

Ucraina rămâne fără gaze. Rezervele sunt pe sfârşite

Ucraina ar putea avea nevoie să importe până la 6,3...

Razboiul comercial SUA-China / Foto: Freepik
Nissan / FOTO: Unsplash
Foto: Freepik.com
Boeing 737 Max / FOTO: Unsplash
Protest masiv în New York împotriva lui Donald Trump și Elon Musk
Vânzător stradal într-o localitate din California / Foto: Dave Parker / Flickr
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Gândim alte planuri / FOTO: Freepik

Bancherii, obligați să-și pună mintea la contribuție

În noile condiții generate de războiul tarifelor,...

Bursa de la Tokyo / Foto: Dick Thomas Johnson / Flickr

Cine mai are încredere în dolar?

Indicele dolarului scade sub pragul de 100, în timp ce aliați tradiționali...

Mină de cupru

10 mega-mine care țin planeta în priză: cine dă cupru lumii?

Cererea globală de cupru explodează: investiții de peste...

Foto: Freepik.com

pixel