Regina Elisabeta în CĂDERE! Ce s-a întâmplat cu Suverana

Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Regina Elisabeta a II a
Regina Elisabeta a II a
Nu este un secret faptul că familia regală este incredibil de bogată, dar ce avere deține Regina Elisabeta a II-a și de unde provin banii ei?

Familia regală este una dintre cele mai bogate din lume și se spune că regina Elisabeta ar avea o avere în valoare de 350 milioane de lire sterline.

Suverana în vârstă de 94 de ani este de departe cel mai bogat membru al familiei regale, dar se spune că este „foarte disciplinată” atunci când vine vorba de cheltuieli.

Cu toate acestea, în ultimii câțiva ani lucrurile s-au schimbat, astfel că Suverana Marii Britanii a fost în cădere liberă în clasamentul Sunday Times Rich List, unde numai din 2018 a pierdut aproape 30 de locuri.

Bani pentru profesori. Iohannis: Voi solicita un punct de vedere VIDEO

La apariția ragingului, în 1989, Regina s-a afat în fruntea listei, cu o avere estimată la 5,2 miliarde lire sterline (circa 13 miliarde de lire sterline în valoarea banilor de astăzi), unde erau incluse și active de stat care nu erau ale ei personal. În 2020, Elisabeta a II-a se află pe poziția 372, cu doar câteva sute de milioane de lire sterline. 

Potrivit The Times, numai de la începutul acestui ani, averea Reginei s-a redus cu 20 milioane lire sterline, pe fondul prăbușirii pieței care i-a afectat investițiile. În privința cheltuielilor, Elisabeta a II-a este o chibuzuită, singurul ei extravaganță fiind, potrivit expertului în finanțe regale David McClure caii.

"E adevărat, este un hobby destul de costisitor, la un moment dat avea aproximativ 20 de cai pur-rasă, avea trei herghelii, avea grajduri", a spus el. "Prin 2000 se estimase că numai întreținerea lor costă aproximativ 600.000 de lire sterline pe an."

Dar ce contează, în condițiile în care Suverana câștigă din cursele de cai, fiind vorba de aproximativ 70 milioane de lire sterline de-a lungul anilor. .

Pe de altă parte, colecția regală ce include mii de opere de artă istorice și bijuteriile coroanei britanice, nu este deținută personal de regină, ci este păstrată la loc sigur, la fel ca și reședințele sale oficiale, cum ar fi Palatul Buckingham și Castelul Windsor și Ducatul Lancaster, un portofoliu imobiliar evaluat la 472 milioane de lire sterline în 2015. În schimb, Casa Sandringham și Castelul Balmoral aparțin personal Reginei, 

Forbes estimează că monarhia britanică are în total o avere de aproximativ 72,5 miliarde de lire sterline. Cea mai mare parte a averii monarhiei britanice provine din pământuri și investiții moștenite, dar contribuabilii britanici susțin și familia regală printr-o „subvenție suverană” emisă de trezorerie. În 2019, subvenția suverană s-a ridicat la 80 de milioane de lire sterline. Acordul de bază este că regina primește subvenția în schimbul predării tuturor profiturilor din Crown Estate, portofoliul masiv de proprietăți al familiei - guvernului.

În fiecare an, Reginei i se acordă o sumă de bani echivalentă cu 25% din profiturile proprietății Crown. Cu această subvenție plătește călătoriile familiei, întreținerea palatului, utilitățile și salariile angajaților regali, conform rapoartelor financiare oficiale ale familiei regale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia

pixel