Programul Prima Casă. Dumitru Nancu (FNGCIMM): Vom merge pe același același concept
Dumitru Nancu, directorul...
Citiți revistele de business
Pentru a începe cu succes investițiile la bursă, trebuie să știți cum funcționează bursa în lume și care sunt evenimentele sociale ce influențează creșterea sau scăderea prețului acțiunilor. Există multe reviste de business cu notorietate care se ocupă exact cu această tematică. Nu citiți doar revistele naționale, ci informați-vă și despre ce se întâmplă în țările vecine, precum și în întreaga lume. Navigați pe internet, urmăriți evenimentele în câmpul economiei globale și al finanțelor și veți pătrunde mai ușor în apele tulburi ale afacerii bursiere.
Piața petrolului fierbe! Într-o secundă, prețul a crescut cât într-un an
Analizați evoluția bursei, creați-vă un portofoliu fictiv cu acțiuni.
Înainte de a pătrunde în apele bursiere, mai întâi trebuie să analizați ce curenți predomină. Aceasta se poate face într-un mod simplu. Pe internet există destule portofolii gratuite ale managerilor, așadar, folosiți unul pentru a vă face un cont gratuit. Realizați un portofoliu fictiv cu acțiunile în care ați investi potențial și urmăriți situația o vreme, minimum o lună de zile. Astfel vă veți face o imagine despre instabilitatea pieței. Înainte de a face primul pas, creați-vă mai întâi un portofoliu fictiv profitabil ca investitor la bursă.
Prima acțiune pe care o veți cumpăra să fie din sectorul pe care îl cunoașteți cel mai bine.
Prima acțiune pe care o veți cumpăra la bursă ar trebui să fie din sectorul care vă este cel mai familiar și pe care îl înțelegeți cel mai bine. De exemplu, dacă sunteți familiarizat cel mai mult cu sectorul bancar, încercați să analizați piața și să găsiți banca ale cărei acțiuni stau bine și în care merită investit. Niciodată nu investiți în acțiuni, ci în companie. Cu alte cuvinte, înainte de a investi bani în ceva, ar trebui să înțelegeți afacerea cu care se ocupă compania.
Nu urmăriți instrucțiunile orbește, întotdeauna cercetați singuri.
De multe ori veți auzi de la oameni din domeniul bursei că au cumpărat acțiunea asta și asta deoarece la fel a făcut și un prieten de-al lor sau un membru de familie care se pricepe. Acceptați totul cu prudență. Înainte de a achiziționa o acțiune, faceți niște cercetări, plasați totul în momentul actual, deoarece ceea ce aducea câștig în trecut, chiar și în trecutul apropiat, nu trebuie să însemne că va și continua. Întotdeauna bazați-vă pe propria estimare decât pe a altcuiva, scrie Businessacademy.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Dumitru Nancu, directorul...
Vicepreședintele Administrației...
Cred că de la Bucureşti sau Budapesta nu putem evalua cu...
Creșterea rapidă din ultimele trimestre pune presiune...
În ultimul an, prețul boabelor de cacao a crescut...
Banca Națională a României a...
Decizia vine în urma...
Președintele ales și-a transmis mesajul printr-o postare...
Agenţia Fitch a revizuit...
Totul devine prea scump pentru această țară europeană.
CEC Bank a listat vineri pe...
Dezamăgirea investitorilor a fost foarte mare.
Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, o lege...
O criză „foarte, foarte...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Măsură esențială pentru reconfigurarea pieței energetice...
O reformă esențială, dar care...
Gazprom anunță că livrează gaze...
O companie sud-coreeană revoluționează industria...
Raiffeisen Bank International (RBI), cea mai mare bancă...
Negocierile pentru formarea...
Asociatia Nationala a...
Astăzi vă aducem în prim-plan cele mai importante...