Restricții drastice într-un paradis al distracțiilor din Pacific
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Splendida insulă Boracay, din Filipine, celebră pentru petrecerile pe plajă și sporturile nautice, se redeschide pentru turiști după șase luni după ce președintele Rodrigo Duterte a ordonat închiderea locului pentru că devenise ”o hazna”.

Secretarul de stat în Ministerul Turismului, Berna Romulo-Puyat, a declarat că ”Turiștii se pot aștepta la un Boracay mai bun în privința menținerii standardelor de mediu”.

Pe plajele cu nisipul alb vor fi interzise petrecerile cât și plimbările pe apă cu jet-sky-urile și alte sporturi nautice, activități care adusese celebritate insulei.

Hotelurile au trecut și ele prin filtrul autorităților drept care nu toate au primit autorizație de funcționare.

Sosirile pe Boracay se vor fi limitate și nu v fi permisă staționarea a mai mult de 19.000 de turiști odată, a spus secretarul de stat din Ministerul Mediului, Roy Cimatu.

Într-un briefing televizat, Cimatu a mai spus că vor fi desfășurate forțe ale poliției care vor forma patrule însoțite de civili, însărcinate cu supravegherea respectării noilor reguli impuse.

Duterte, a declarat într-un discurs ținut miercur, că nu mai vrea să vadă pe insula Boracay cazinouri și hoteluri, și a adăugat că mai degrabă ar prefera să lase pământul localnicilor. ”Chiar dacă investitori bogați ar veni și ar vărsa bani în Boracay, locul nu poate susține decât un număr limitat de oameni”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...


pixel