Reuniunea Consiliului Mediu: Noi reglementări privind gestionarea deşeurilor textile şi alimentare în UE

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, participă luni la reuniunea Consiliului Mediu, ce are loc la Luxemburg, potrivit reprezentanţilor ministerului.

Conform site-ului Consiliului European, miniștrii Mediului din UE urmează să ajungă la un acord general asupra propunerii Comisiei de revizuire a Directivei-cadru privind deșeurile, concentrându-se pe sectoarele textile și alimentare, care sunt mari consumatoare de resurse. Scopul principal al acestei propuneri este de a diminua impactul ecologic și climatic asociat cu generarea și gestionarea deșeurilor din aceste sectoare.

De asemenea, miniștrii vor căuta să ajungă la un consens privind directiva legată de afirmațiile ecologice. Această legislație propusă vizează asigurarea unor afirmații ecologice fiabile, comparabile și verificabile în întreaga UE, având ca principal obiectiv combaterea dezinformării ecologice și ajutând consumatorii să ia decizii informate și durabile în legătură cu produsele și serviciile.

O altă abordare generală așteptată din partea miniștrilor UE se referă la directiva privind monitorizarea solului, care urmărește să asigure sănătatea solurilor până în 2050. În acest context, sunt propuse măsuri precum un cadru de monitorizare, principii directoare pentru gestionarea durabilă a solului și abordarea riscurilor pentru sănătate și mediu cauzate de contaminarea solului.

De asemenea, miniștrii Mediului vor desfășura o dezbatere de orientare asupra comunicării Comisiei privind obiectivul climatic al Europei pentru 2040 și drumul către neutralitatea climatică până în 2050, ce recomandă reducerea cu 90% a emisiilor nete de gaze cu efect de seră ale UE până în 2040, comparativ cu nivelurile din 1990. Ei vor discuta, de asemenea, comunicarea Comisiei privind gestionarea riscurilor climatice, axată pe reziliența și pregătirea pentru schimbările climatice în UE.

Miniștrii vor aproba concluziile evaluării la jumătatea perioadei a celui de-al 8-lea program de acțiune pentru mediu, care urmăresc să ofere direcții pentru o tranziție verde, justă și incluzivă către o Europă durabilă.

În secțiunea "Diverse", președinția va informa miniștrii despre progresul făcut în ceea ce privește propunerea de regulament pentru reducerea poluării cu microplastice cauzate de pierderile de granule din plastic și propunerea de regulament privind vehiculele scoase din uz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Banca Centrală a Ungariei

Forintul s-a prăbușit. Decizia băncii centrale a Ungariei

Ungaria este pregătită să mențină ratele dobânzilor...

Bună dimineața! Să aveți o zi minunată! / FOTO: Freepik
Sebastian Burduja
La birou / FOTO: Freepik

UE vs SUA: Ce nu au reușit europenii în ultimii 50 de ani

În raportul său despre competitivitatea europeană,...

Lingouri de aur / FOTO: Unsplash
Inginer / FOTO: Freepik
Casa Albă / Foto: Freepik

SUA pregătesc o nouă lovitură pentru China

Statele Unite urmează să implementeze noi reglementări...

La fermă / FOTO: Freepik

Vești bune de la APIA pentru mai mult de 400.000 de fermieri

Suma totală autorizată depășește 172,86 milioane de...

Se caută firmă / FOTO: Freepik
Petrol / sursa: Freepik.com
Bancnote / Foto: Oana Pavelescu
Tendințele noi în moda office
Recoltarea strugurilor dintr-o podgorie
Ceasuri / Foto: Emran Kassim / Flickr

Exporturile de ceasuri elvețiene s-au prăbușit în septembrie

Exporturile de ceasuri elvețiene înregistrează cea mai...

Tineri / Foto: Freepik
Platformă
Urmează unele modificări fiscale / Foto: Freepik
Bancă / Foto: Freepik
Știrile dimineții / Foto: Freepik
Gabriel Biriș / sursa: Facebook
Foto: pexels.com
Eximbank
Cosmin Marinescu
Instalație de gaze

pixel