REUTERS. Noul președinte al Argentinei, Javier Milei, își menține decizia de a închide banca centrală a țării
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Argentina / sursa: flickr.com
Argentina / sursa: flickr.com
Președintele nou ales al Argentinei, Javier Milei, a declarat vineri că închiderea băncii centrale a țării, o promisiune emblematică din campania electorală, este o "chestiune nenegociabilă", potrivit unui comunicat al biroului său postat pe platforma de socializare X.

Comentariile, ca răspuns la ceea ce el a numit "zvonuri false", vin în timp ce controversatul economist libertarian se grăbește să își alcătuiască echipa înainte de preluarea mandatului la 10 decembrie, existând unele semne că alege un cabinet puțin diferit decât era de așteptat, transmite Reuters.

Administrația argentiniană de securitate socială ANSES, o instituție cheie având în vedere promisiunea lui Milei de a reduce cheltuielile și subvențiile de stat, va fi condusă de economistul Osvaldo Giordano, se mai arată în declarație.

Acest lucru marchează o schimbare față de un plan anterior, conform căruia Milei ar fi numit un aliat pentru a conduce administrația.

Horacio Marin, un director executiv din sectorul energetic privat, a fost, de asemenea, confirmat ca viitor șef al companiei petroliere de stat YPF.

Milei se confruntă cu obstacole majore pentru a pune în aplicare planurile sale de reformă radicală, care includ dolarizarea economiei, închiderea băncii centrale și privatizarea companiilor de stat precum YPF. Aceste schimbări vor necesita mult timp, dacă vor putea fi realizate.

Coaliția sa libertariană are un număr limitat de locuri în Congres și nu are guvernatori de provincie. De asemenea, Milei trebuie să ia în calcul cererile din partea blocului conservator, al cărui sprijin public a fost esențial pentru ca el să câștige alegerile de săptămâna trecută.

Javier Milei este de departe un personaj controversat, nu doar pentru trecutul să tumultos dar și pentru felul în care ia hotărâri politice. Acesta a mărturisit pentru The Economist că inspirația îi vine de la câinele său decedat pe care ulterior l-a clonat și cu care comunică prin intermediul unui medium.  

"Câinii mei îmi determină strategiile. Ei sunt ca un fel de comitet strategic. Ei sunt cel mai bun comitet strategic din lume”, a comentat noul președinte al Argentinei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce salarii și pensii au eurodeputații

Luna viitoare românii vor merge la  urne pentru a-și...

De ce aurora boreală este pericolul suprem în era electrică

În acest sfârșit de săptămână a avut loc cea mai...

Proiect energetic important în județul Vaslui

Un alt proiect-gigant de producţie a energiei electrice...

Noi schimbări pe WhatsApp. Noutățile momentului

”Un WhatsApp tot timpul împrospătat, simplu și...

Patronul Lufthansa, dezamăgit de Boeing

Livrarea cu întârziere a avioanelor Boeing BA.N sunt...

Electromagnetica, pierdere de 50% din cifra de afaceri

Electromagnetica a realizat în primul trimestru din 2024...


pixel