Revoltă a angajaților Microsoft din cauza contractului cu Armata
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Angajații Microsoft nu vor să aibă de-a face cu Pentagonul
Angajații Microsoft nu vor să aibă de-a face cu Pentagonul
Microsoft se confruntă cu nemulțumirea unor angajați care cer conducerii să rezilieze un contract de 480.000.000 de dolari cu armata americană. Petiția, semnată de 94 de angajați, cere totodată conducerii companiei să oprească dezvoltarea oricărei tehnologii în scop militar. Acesta nu este singura situație în care angajați ai marilor companii IT americane s-au opus și chiar au reușit să stopeze derularea unor contracte cu armata.

În noiembrie, Microsoft a câștigat un contract prin care urma să livreze armatei SUA cel puțin 2.500 de căști pentru ”realitate augmentată”, cu ochelari care afișează informații din mediul încomjurător pentru cel care poartă casca. Autoritățile au afirmat că aceste dispozitive vor fi folosite în luptă și pentru antrenament, transmite Reuters.

Citește și: Pentagon cumpără ochelari de la Microsoft. De 480 de milioane de dolari

În petiția adresată conducerii Microsoft, angajații susțin că nu se așteptau ca această companie să devină un furnizor de tehnologie militară și au cerut să aibă un cuvânt de spus asupra modului în care sunt folosite rezultatele muncii lor. Într-un comunicat de presă, Microsoft a afirmat că feed-backul primit de la angajați este foarte important pentru conducere, dar a evocat o declarație din octombrie a președintelui companiei, Brad Smith, în care acesta spune că Microsoft va colabora cu armata în paralel cu susținerea adoptării unor legi care să asigure folosirea responsabilă a noilor tehnologii.

Bursa a reacționat la revolta angajaților, acțiunile Microsoft scăzând cu 7 cenți până la 110.9 dolari în câteva ore. Reacția bursei din New York este justificată în condițiile în care acesta nu este primul caz când angajații companiilor IT s-au arătat nemulțumiți de contractele cu armata. Anul trecut, angajații Alphabet Inc. au determinat conducerea să nu prelungească un contract cu Pentagonul pentru utilizarea inteligenței artificiale pentru analiza imaginilor obținute de către drone. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel