Revoluție în magazinele alimentare din SUA

Autor: Olimpia Nicolae
Data publicării:
Revoluție în magazinele alimentare din SUA
Revoluție în magazinele alimentare din SUA
O revoluție alimentară are loc în magazinele din Statele Unite. Hormel, Kellogg's și Kroger se alătură companiilor americane care au în plan livrarea unor produse din imitație de carne în supermarketuri, potrivit site-ului Eco Wath.

Conform experților, tendința pentru produsele care imită carnea la gust coincide cu dorința consumatorilor de a mânca mai puține animale.

Cu toate acestea, experții sfătuiesc consumatorii ca aceștia să citească ingredientele de pe produsele vegane deoarece ele nu sunt neapărat sănătoase doar pentru că sunt descrise ca fiind făcute din plante.

Ideea de produs alternativ la carne nu este una nouă, dar în ultimul timp au fost aduse tot mai multe îmbunătățiri în acest domeniu. 

Produsele care imită carnea au devenit tot mai veridice, carnea „falsă” „sângerează” sau chiar are același gust precum varianta originală, de aceea aceasta câștigă tot mai multă popularitate.

Datrită acestui lucru, companii precum Burger King, KFC și Dunkin' adaugă în meniurile lor tot mai multe produse care imită carnea.

Companiile de mâncare tradițională precum Kellogg's, Tyson și Kroger se alătură de asemenea acestei cauze tot mai populare.

„Produsele din imitație de carne au devenit un articol vânat în magazinele alimentare și restaurantele fast-food, odată cu interesul tot mai mare către regimul flexitarian (semi-vegetarian, not.red.) sau cu încercarea de a încorpora tot mai multe opțiuni vegetariene în dieta de zi cu zi ”, declară, Lauri Wright, profesor asistent în cadrul Universităii din Florida de Sud.

„Consider că acest lucru este unul pozitiv pentru sănătatea noastră și a mediului în care trăim. Produsele alternative la carne se află pe piață de mulți ani, ceea ce s-a schimbat acum este însă varietatea mai mare și gustul, ce a fost îmbunătățit”, a adăugat aceasta.

Aprecierea acestor produse face ca ele să devină tot mai accesibile consumatorilor.

Dieta tipică americană se bazează în continuare pe „cartofi și carne”. Conform Departamentului Agriculturii al SUA americanii au consumat în 2019 aproape 300 de grame de carne pe zi, adică dublu față de recomandarea organizațiilor de sănătate. Accesul tot mai facil la „cărnurile false” ar putea ajuta la reducerea consumului de carne.

Agricultură cu drona

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com

Blackout. Spania a decretat stare de urgenţă

Stare de urgenţă în Spania.

Sebastian Burduja / Foto: gov.ro
Foto: Freepik.com
Eoliene și panouri solare / Foto: Freepik
Centrala nucleara. Foto: Pexels.com
Cosmin Marinescu
Foto: Freepik.com
Foto: Mihai Ciobanu
Foto: REUTERS
Haos pe străzile din Spania
Foto: Freepik.com
Transportor GNL / sursa foto: Freepik.com /@sharpiloandrey
Birou gol / FOTO: Facebook
Rabla 2023. Foto: Pexels.com
 Blackout
Lucrători pe linii de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Casă de schimb valutar
Senatul Romaniei
Inteligență artificială
Muncitori instalează panouri fotovoltaice / Foto: Unsplash
Baterii / Foto: Freepik
La benzinărie / FOTO: Freepik
Dacia 1300
Cosmin Marinescu

România Europeană – tablou grafic comparativ în Economic@BNR

Cu susținerea Consiliului de Administrație al Băncii...

Oameni pe stradă / Foto: Oana Pavelescu
Analiză / FOTO: Freepik

pixel