Revoluție în magazinele alimentare din SUA

Autor: Olimpia Nicolae
Data publicării:
Revoluție în magazinele alimentare din SUA
Revoluție în magazinele alimentare din SUA
O revoluție alimentară are loc în magazinele din Statele Unite. Hormel, Kellogg's și Kroger se alătură companiilor americane care au în plan livrarea unor produse din imitație de carne în supermarketuri, potrivit site-ului Eco Wath.

Conform experților, tendința pentru produsele care imită carnea la gust coincide cu dorința consumatorilor de a mânca mai puține animale.

Cu toate acestea, experții sfătuiesc consumatorii ca aceștia să citească ingredientele de pe produsele vegane deoarece ele nu sunt neapărat sănătoase doar pentru că sunt descrise ca fiind făcute din plante.

Ideea de produs alternativ la carne nu este una nouă, dar în ultimul timp au fost aduse tot mai multe îmbunătățiri în acest domeniu. 

Produsele care imită carnea au devenit tot mai veridice, carnea „falsă” „sângerează” sau chiar are același gust precum varianta originală, de aceea aceasta câștigă tot mai multă popularitate.

Datrită acestui lucru, companii precum Burger King, KFC și Dunkin' adaugă în meniurile lor tot mai multe produse care imită carnea.

Companiile de mâncare tradițională precum Kellogg's, Tyson și Kroger se alătură de asemenea acestei cauze tot mai populare.

„Produsele din imitație de carne au devenit un articol vânat în magazinele alimentare și restaurantele fast-food, odată cu interesul tot mai mare către regimul flexitarian (semi-vegetarian, not.red.) sau cu încercarea de a încorpora tot mai multe opțiuni vegetariene în dieta de zi cu zi ”, declară, Lauri Wright, profesor asistent în cadrul Universităii din Florida de Sud.

„Consider că acest lucru este unul pozitiv pentru sănătatea noastră și a mediului în care trăim. Produsele alternative la carne se află pe piață de mulți ani, ceea ce s-a schimbat acum este însă varietatea mai mare și gustul, ce a fost îmbunătățit”, a adăugat aceasta.

Aprecierea acestor produse face ca ele să devină tot mai accesibile consumatorilor.

Dieta tipică americană se bazează în continuare pe „cartofi și carne”. Conform Departamentului Agriculturii al SUA americanii au consumat în 2019 aproape 300 de grame de carne pe zi, adică dublu față de recomandarea organizațiilor de sănătate. Accesul tot mai facil la „cărnurile false” ar putea ajuta la reducerea consumului de carne.

Agricultură cu drona

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Sediu Agenției Naționale de Integritate
Reabilitare termică a unui bloc / Foto: Arhivă
ANAF
Black Friday / Foto: Freepik

Cum să nu iei țeapă de Black Friday

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor...

OpenAI
Aptiv, Ineu
Lucrători manevrează o vană de pe o conductă de gaze

Șantierul Naval Mangalia, salvat prin programul SAFE

Statul român are în vedere salvarea șantierului naval de...

Importuri mașini / sursa foto: Freepik.com
Sultan Al Jaber, ADIPEC
Freepik.com
Lukoil

Bulgarii, loviți în plin de sancțiunile impuse Lukoil

Bulgaria s-ar putea confrunta cu pierderi economice...

Gabriel Biriș
Numărul fimelor care pun lacătul crește
Foto: Mihai Ciobanu
Energie. Foto:Freepik.com
Bani
Explozie în cartierul Rahova
Black Friday 2023. Foto: Pexels.com
Freepik.com
Oameni de afaceri / FOTO: Freepik
Sediul Ministerului Finanțelor / Foto: Silviu Matei / Agerpres
Sonde. Freepik.com
Reclamă 7Up / Foto: Dave Fey / Flickr
Mașini / Sursa foto: Freepik.com / @tongstocker1987
ANAF. Freepik.com

pixel