Revoluție în magazinele alimentare din SUA
Autor: Olimpia Nicolae
Data publicării:
Revoluție în magazinele alimentare din SUA
Revoluție în magazinele alimentare din SUA
O revoluție alimentară are loc în magazinele din Statele Unite. Hormel, Kellogg's și Kroger se alătură companiilor americane care au în plan livrarea unor produse din imitație de carne în supermarketuri, potrivit site-ului Eco Wath.

Conform experților, tendința pentru produsele care imită carnea la gust coincide cu dorința consumatorilor de a mânca mai puține animale.

Cu toate acestea, experții sfătuiesc consumatorii ca aceștia să citească ingredientele de pe produsele vegane deoarece ele nu sunt neapărat sănătoase doar pentru că sunt descrise ca fiind făcute din plante.

Ideea de produs alternativ la carne nu este una nouă, dar în ultimul timp au fost aduse tot mai multe îmbunătățiri în acest domeniu. 

Produsele care imită carnea au devenit tot mai veridice, carnea „falsă” „sângerează” sau chiar are același gust precum varianta originală, de aceea aceasta câștigă tot mai multă popularitate.

Datrită acestui lucru, companii precum Burger King, KFC și Dunkin' adaugă în meniurile lor tot mai multe produse care imită carnea.

Companiile de mâncare tradițională precum Kellogg's, Tyson și Kroger se alătură de asemenea acestei cauze tot mai populare.

„Produsele din imitație de carne au devenit un articol vânat în magazinele alimentare și restaurantele fast-food, odată cu interesul tot mai mare către regimul flexitarian (semi-vegetarian, not.red.) sau cu încercarea de a încorpora tot mai multe opțiuni vegetariene în dieta de zi cu zi ”, declară, Lauri Wright, profesor asistent în cadrul Universităii din Florida de Sud.

„Consider că acest lucru este unul pozitiv pentru sănătatea noastră și a mediului în care trăim. Produsele alternative la carne se află pe piață de mulți ani, ceea ce s-a schimbat acum este însă varietatea mai mare și gustul, ce a fost îmbunătățit”, a adăugat aceasta.

Aprecierea acestor produse face ca ele să devină tot mai accesibile consumatorilor.

Dieta tipică americană se bazează în continuare pe „cartofi și carne”. Conform Departamentului Agriculturii al SUA americanii au consumat în 2019 aproape 300 de grame de carne pe zi, adică dublu față de recomandarea organizațiilor de sănătate. Accesul tot mai facil la „cărnurile false” ar putea ajuta la reducerea consumului de carne.

Agricultură cu drona

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel